Odlične su!

Gotove za 20 minuta: Veganske krafne iz pećnice – zdravija varijanta omiljene slastice

Foto: Shutterstock
Gotove za 20 minuta: Veganske krafne iz pećnice – zdravija varijanta omiljene slastice
20.02.2023.
u 07:00
Želite li svježe, tople krafne u samo 20 minuta? Toliko vremena bit će vam potrebno za pripremu ovih jednostavnih veganskih krafni s cimetom i šećerom! Savršena poslastica za uživanje uz šalicu čaja ili kave.
Pogledaj originalni članak

Jedini alat koji će vam za pripremu trebati je kalup za američke krafne. Toplo preporučujemo da nabavite jedan (ili dva) jer će vam se isplatiti, a u pripremi će uživati i djeca jer kod ovih krafnica gotovo je nemoguće pogriješiti. Ako nemate kalup za krafne, a želite ih napraviti odmah, poslužit će vam i onaj za muffine. 

Foto: Shutterstock

Veganske krafne

Sastojci:

  • 125 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 šalice + 2 žlice sojinog mlijeka
  • 1 žlica pirea od jabuka
  • 1 žlica otopljenog veganskog maslaca
  • 1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Za preljev:

  • 100 g šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 57 g otopljenog veganskog maslaca

Foto: Shutterstock

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C i namastite kalup za pečenje (ako ga imate). U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sol i cimet. Suhim sastojcima dodajte sojino mlijeko, pire od jabuke, rastopljeni veganski maslac (1 žlica) i vaniliju. Dobro izmiješajte velikom drvenom kuhačom da se sjedini. Tijesto će biti slično tijestu za kolače; niti previše gusto, niti jako tekuće. Ako imate silikonski kalup za američke krafne, žlicom stavljajte tijesto u kalup ili napunite veliku vrećicu s patentnim zatvaračem tijestom, izrežite rupu u kutu i punite kalup otprilike do 3/4. Pazite da ne prepunite, jer će krafne narasti i mogle bi ostati bez karakteristične rupe u sredini. Pecite 9-10 minuta ili dok rubovi ne porumene. Pustite da se ohlade 2-3 minute u kalupu, a zatim ih pažljivo premjestite na žičanu rešetku prekrivenu velikim komadom papira za pečenje.

Za preljev u srednjoj zdjeli pomiješajte šećer i cimet, a u posebnoj zdjeli otopite veganski maslac. Umočite krafne u otopljeni maslac, obje strane ili samo jednu stranu po želji. Zatim umočite krafnu u mješavinu šećera s cimetom za premazivanje. Poslužite odmah. Ostaci krafni stajat će najviše dva dana, pokriveni i na sobnoj temperaturi.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.