Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i ... Poigrajte s s razlitim okusima i aromama ili se odlučite za vječni klasik koji svatko voli – krafne s domaćim džemom od marelice.
Fašničke krafne
Sastojci:
- 250 g brašna
- 60 g maslaca
- 75 g šećera u prahu
- 3 žutanjka
- 250 ml mlakog mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 10 g svježeg kvasca
- rum
- limunova korica
Priprema:
Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.