Omiljeni recept

Darujemo vam recept za vrlo posebne krafne – onakve kakve peku u hotelu Esplanade

Esplanade Zagreb
12.02.2023.
u 06:52

Želite li ove godine sami pripremiti svoje fašničke krafne, učinite to prema receptu hotela Esplanade – sigurno ćete biti zvijezda Fašnika.

Bijela čokolada i kokos, tamna čokolada i hrskavi lješnjaci, ružičasta malina, aromatična vanilija, slastan čokoladni ganache i ...  Poigrajte s s razlitim okusima i aromama ili se odlučite za vječni klasik koji svatko voli – krafne s domaćim džemom od marelice. 

Foto: Esplanade Zagreb

Fašničke krafne

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 60 g maslaca
  • 75 g šećera u prahu
  • 3 žutanjka
  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 10 g svježeg kvasca
  • rum
  • limunova korica

Priprema:

Sve sastojke stavite u zdjelu i zamijesite glatko tijesto te postepeno dodajte prethodno rastopljen maslac. Pustite tijesto da se diže dok se ne udvostruči, nakon toga ga razvaljajte i režite tijesto okruglim kalupom promjera 5 cm. Ostavite ih ponovno da se dižu oko 30-40 minuta. Nakon toga ih pržite u ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Stavite ih na papirnate ručnike da se upije višak masnoće. Napuniti džemom, vanilijom ili čokoladom po želji.

Foto: Esplanade Zagreb

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije