Sastojci:
– 1 kg hobotnice
– 500 g krumpira
– 1 dl maslinova ulja
– 100 g slanih zelenih maslina
– malo kapara
– 200 g ljubičastog luka
– 2 režnja češnjaka
– 1 žlica jabučnog octa
– sol, crni papar
– malo ružmarina i cherry rajčica po želji
Priprema
Svježu hobotnicu najbolje je odmah očistiti, oprati i zamrznuti u zamrzivaču. Prije pripremanja salate odmrznite je i kuhajte s plutenim čepom, u neposoljenoj vodi dok ne omekša. Operite krumpir u ljusci i stavite ga kuhati posebno. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na kockice. Hobotnicu izvadite iz vode (malo vode sačuvajte), nasjeckajte je na kolutiće, nasjeckajte i luk, češnjak zgnječite te ubacite masline bez koštice. Zalijte maslinovim uljem i s malo vode u kojoj se kuhala hobotnica. Posolite, popaprite i dodajte jabučni ocat. Za više arome dodajte malo cherry rajčica. Ohladite u hladnjaku.