korisno

Hrana vam je zagorjela? Ne morate ju odmah baciti, isprobajte ovih sedam savjeta!

Foto: Shutterstock
Hrana vam je zagorjela? Ne morate ju odmah baciti, isprobajte ovih sedam savjeta!
14.11.2022.
u 11:30
Zagorjela hrana može se spasiti, te okus i dalje može biti vrlo dobar
Pogledaj originalni članak

Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da hrana zagori, a onda nam ostane i miris spaljene hrane koji se zavukao u svaki kutak doma. Srećom, ne morate odmah baciti hranu koja je zagorjela, uz pomoć ovih sedam savjeta bit će i dalje odlična, piše Times of India

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Promijenite posudu za kuhanje
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je promijeniti lonac i izbjeći struganje i miješanje zagorene hrane. 

Izrežite zagoreni dio
U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj dio. Na taj način možete i izbjeći kvarenje cijelog jela. 

Koristite krumpir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorene hrane, krumpir može spasiti stvar jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krumpire i zatim ih dodati u lonac, te lagano onda pirjajte jelo neko vrijeme. Nakon toga samo izvadite i bacite krumpir.

Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog vina, te crnog vina i rajčice, ovisno o jelu. 

Koristite kremaste proizvode 
U slučaju da je hrana malo zagorjela, možete dodati mliječne proizvode poput vrhnja, maslaca, mlijeka ili skute. 

Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili okus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorenog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.

Koristite cimet
Ovisno o vrsti jela poput currya, ljutih ili slatkih mliječnih jela, možete koristiti i mljeveni cimet kako biste popravili zagorena jela.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.