Svima nam se ponekad prilikom kuhanja ili pečenja dogodi da hrana zagori, a onda nam ostane i miris spaljene hrane koji se zavukao u svaki kutak doma. Srećom, ne morate odmah baciti hranu koja je zagorjela, uz pomoć ovih sedam savjeta bit će i dalje odlična, piše Times of India.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....
Promijenite posudu za kuhanje
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je promijeniti lonac i izbjeći struganje i miješanje zagorene hrane.
Izrežite zagoreni dio
U slučaju da tijekom kuhanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno izrežite taj dio. Na taj način možete i izbjeći kvarenje cijelog jela.
Koristite krumpir
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorene hrane, krumpir može spasiti stvar jer on upija mirise i okuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete oguliti i izrezati krumpire i zatim ih dodati u lonac, te lagano onda pirjajte jelo neko vrijeme. Nakon toga samo izvadite i bacite krumpir.
Dodajte kiseli sastojak
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i uravnotežite okus. Možete birati između soka od limuna, octa, bijelog vina, te crnog vina i rajčice, ovisno o jelu.
Koristite kremaste proizvode
U slučaju da je hrana malo zagorjela, možete dodati mliječne proizvode poput vrhnja, maslaca, mlijeka ili skute.
Dodajte umake
Kada vam jelo s roštilja zagori, dodajte umake kako biste uravnotežili okus. Slatkoća umaka poput brusnice prikriva miris zagorenog i čini hranu ugodnijom za konzumiranje.
Koristite cimet
Ovisno o vrsti jela poput currya, ljutih ili slatkih mliječnih jela, možete koristiti i mljeveni cimet kako biste popravili zagorena jela.
Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!