uvijek iznova ga trebamo

I dalje nam je čokoladna salama Biljane Miline broj jedan – najbolji recept koji smo isprobali!

Foto: Saša Drobac
I dalje nam je čokoladna salama Biljane Miline broj jedan – najbolji recept koji smo isprobali!
17.12.2022.
u 07:00
Poznata slastičarka s Korčule vjerna je tradiciji, a ova ukusna poslastica svake godine mora biti na blagdanskom stolu. Problem je samo u tome što uvijek prva nestane!
Pogledaj originalni članak

Kad tijekom blagdanskih bakanalija pomislimo da više ne možemo jesti, odjednom se probudi želja za sitnim kolačićima koji su obavezno na stolu kad se sva druga hrana skloni iz vidokruga. I sve ruke, osobito one najmanje, prvo kreću prema čokoladnoj salami – to je refleks koji usvajamo u naranijem djetinjstvu. Znamo da imate pouzdani recept, ali ako već niste prošle, ove godine svakako isprobajte Biljanin – sigurni smo da ćete mu se opet vratiti!

Foto: Saša Drobac

Čokoladna salama

Sastojci:

150 g petit beurre keksa

120 g maslaca

200 g crne čokolade

30 g kakaa

80 g šećera

60 g lješnjaka

30 g pistacija

4-5 žlica mlijeka/kave

šećer u prahu

Priprema:

U lončiću na banjamariji otopite čokoladu i maslac. Kekse razmrvite prstima na komadiće. Lješnjake i pistacije tostirajte i prohladite. Izmiksajte čokoladu i maslac, dodajte kakao, šećer i mlijeko. Zatim dodajte kekse, lješnjake i pistacije i promiješajte da se sve spoji. Sve ostavite u hladnjaku da se počne stiskati, da biste mogli lakše oblikovati salamu. Na komadu celofanske folije oblikujte salamu, zarolajte foliju, zavijte rubove i stavite u hladnjak da se stisne par sati. Salamu uvaljajte u šećer u prahu. Ako je namjeravate pokloniti nekome, možete je staviti u mrežicu za kobasice ili konopčićem isplesti mrežu.

Foto: Saša Drobac



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.