Blagdanske pripreme

Imamo recepte za dva famozna nadjeva i savjet uz koji će punjena jaja ovog Uskrsa ispasti besprijekorno!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Imamo recepte za dva famozna nadjeva i savjet uz koji će punjena jaja ovog Uskrsa ispasti besprijekorno!
03.04.2023.
u 00:51
Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih oguliti nego potpuno svježa jaja.
Pogledaj originalni članak

Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Punjena uskrsna jaja na 2 načina

1. verzija

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica senfa
  • sol, šareni papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

2. verzija

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice ljutog ajvara
  • sol, papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.