OKUSI SEZONE

Ispecite kruške s medom u lisnatom tijestu

Ispecite kruške s medom u lisnatom tijestu
11.10.2019.
u 06:52
Ova prekrasna, mirisna i ukusna voćka nekima je omiljena namirnica - jedite ih svježe ili od njih pripremite razna jela.
Pogledaj originalni članak

Jedna kruška srednje veličine sadrži stotinjak kalorija, a izrazito je korisna za probavu jer je u njezinu sastavu 5,1 gram vlakana. Kruška se smatra i hipoalergenskim voćem, što znači da osobe koje su osjetljive na hranu mogu jesti kruške bez straha od štetnih posljedica. Jesen u znaku domaćih kolača donosi i ovaj recept za kruške s medom u lisnatom tijestu

Sastojci: 

4 manje kruške

4 šalice vode

2 šalice šećera

1 šalica meda

1 manji limun

3 štapića cimeta

6 do 8 cijelih klinčića

1 mahuna vanilije

1 zamrznuto lisnato tijesto

1 veliko jaje, lagano tučeno

Priprema: 

Kruške čistite od srčike s dna, a peteljke ostavite netaknute. Ogulite kruške; odrežite na dnu 0,5 cm i još poravnajte ako je potrebno. U velikoj posudi pomiješajte vodu, šećer, med, limun, cimet i klinčiće. Dodajte sjemenke vanilije i pustite da smjesa provrije. Smanjite toplinu; stavite kruške u posudu i nepokrivene kuhajte dok ne omekšaju, povremeno zalijevajući tekućinom u kojoj se kuhaju otprilike 16-20 minuta. Kruške nježno uklonite žlicom, procijedite i 1,5 šalicu tekućine ostavite sa strane. Odmrznuto lisnato tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Izrežite na trake širine 1 cm. Lagano premažite tučenim jajetom. Počevši od dna kruške, omotajte trakicu tijesta oko kruške, dodajući dodatne trake dok kruška nije sasvim umotana u tijesto. Ponovite s preostalim kruškama i lisnatim tijestom. Prebacite na papir za pečenje. Pecite na donjoj rešetki pećnice na 200 stupnjeva do zlatnosmeđe boje, 25-30 minuta. U međuvremenu ponovno zakuhajte preostalu tekućinu i kuhajte dok ne bude gusta i sirupasta, oko 10 minuta. Na desertne tanjure stavite kruške i premažite sirupom. Poslužite toplo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.