Kesten pire prava je poslastica koju u dućanu možete kupiti tokom cijele godine, ali ima li boljeg kada se odlučite iskoristiti blagodati jesenske sezone i odlučite sami napraviti kesten pire? Donosimo vam recept za kesten pire za čiju je pripremu potrebno manje od sat vremena, a moći ćete se pohvaliti vlastitim domaćim desertom koji će vam biti još slađi jer ste ga radili baš vi.
Sastojci:
kesteni
sjemenke vanilije
voda
šlag
ribana čokolada
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Ogulite kestene, ostavite unutrašnju kožu i stavite ih u plitku posudu te pecite 10 do 15 minuta ili dok se koža lako ne osuši i oguli. Utrljajte kestene u grubu krpu kako biste uklonili ostatak kože. Stavite ih u zdjelu sa sjemenkama vanilije i vodom da ih pokrije te kuhajte na jakoj vatri.
Smanjite toplinu, poklopite i prijajte 25 do 30 minuta ili dok ne omekšaju. Izvadite sjemenke vanlije, kestene ocijedite, a zatim provucite kroz uređaj za izradu kesten pirea. Istucite čvrsti šlag od potrebnih sastojaka. Rasporedite meringe na poslužavnik i od kesten pirea napravite oblik gnijezda na svakoj. Smjesu za šlag stavite u vrećicu i ukrasite šlagom gnijezda. Pospite gnijezda ribanom čokoladom i ohladite prije posluživanja.
Uz kesten pire poslužite šalicu crne kave.
ima Hiki odlicasn kesten pire! kupim doma samo slag👏