Bitni koraci

Isprobajte jednostavne savjete uz koje će vam tjestenina baš uvijek ispasti savršena!

Foto: Shutterstock
Isprobajte jednostavne savjete uz koje će vam tjestenina baš uvijek ispasti savršena!
06.06.2020.
u 07:00
Iako je jednostavno jelo, tijekom kuhanja tjestenine i umaka primjenite ovih nekoliko koraka kako bi uvijek ispalo savršeno.
Pogledaj originalni članak

Tjestenina s umakom smatra se jednim od jednostavnijih, bržih, ali zasitnih jela. Ipak, nije dovoljno samo baciti tjesteninu u vodu i čekati da se skuha - postoji nekoliko trikova i savjeta uz koje će uvijek ispasti savršena, piše MSN.

Umak od rajčice kuhajte dugo
Kvaliteta umaka za tjesteninu leži u tome koliko ga dugo kuhate. Ljudi obično ubace luk, meso, kada je meso gotovo dodaju rajčicu i puste da se kuha manje od 10 minuta sve zajedno. To je potpuno pogrešno, jer je umacima potrebno barem 30 do 40 minuta da se svi okusi prožmu. Rajčice se moraju kuhati sve dok sve kiseline ne izađu van tako da zapamtite - što duže kuhate, bolji će biti okus. 

Voda u kojoj se kuha tjestenina
Većina ljudi baci ovu vodu prepunu škroba i soli, ali bilo bi dobro sačuvati šalicu, dvije. Osim što dodaje okus vašem umaku, dodaje i škrob koji će zgusnuti umak i pomoći da se isti zalijepi za tjesteninu jednom kada je gotov. 

Al dente - taman, a ne gnjecavo
Termin 'al dente' označava idealno i pravilno skuhanu tjesteninu, a to je niti tvrda, hrskava niti gnjecava. Mora biti malo tvrđa, ali kuhana. Na pakiranju uvijek pišu upute koliko se minuta treba kuhati, a najbolje bi bilo da se držite toga. Ako piše sedam minuta, nakon pet biste trebali probati vilicom kakva je situacija.
 
Kvaliteta rajčice je itekako važna
Postoji puno različitih brendova rajčice u konzervi, odnosno pelata. Ljudi često pogledaju cijenu i uzmu onu najjeftiniju, ali to baš i nije pametno. Ne radi svaki proizvođač jednako kvalitetne proizvode od rajčice. Birajte pelate koji su u komadu, oni su konzervirani odmah dok oni već nasjeckani uglavnom budu lošije kvalitete i dodana im je pasta od rajčice za bolju teksturu. Koji god odabrali, kiseli su, pa je savjet kuhara da dodate malo šećera u umak kako biste regulirali okuse.

Majke pokrenule novi izazov: Svojim bebama u ruke daju jaja da vide koliko su nježne!

Svježi začini
Ako imate priliku kod kuće imati svježi bosiljak, origano, ružmarin i druge začine - odlično! Velika je razlika kada koristite suhe začine i one svježe ubrane u vašem vrtu ili iz teglice na balkonu. 

Pomiješajte tjesteninu s umakom dok je još topla
Kada ste ocijedili skuhanu tjesteninu vrijeme je da joj dodate umak i najbolje bi bilo da to radite dok je još vruća jer će se umak zalijepiti za nju. 

Uspješni

Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama

Aircash ostvaruje 50 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja, a kreću i s uslugom plaćanja računa skeniranjem barkoda koji se nalaze na računima, a ta je platforma lani na tržište pustila Aircash digitalni novčanik, kojim možete novac uplatiti karticom, ali i gotovinom, nadoplatiti ENC uređaje, platiti parking i platiti bon za mobitel…

'BULJI U NETFLIX, U KAMPANJI GA IGNORIRALI...'

Ponižavajući posljednji dani u uredu američkog predsjednika: Kako je Biden ostao usamljen i nepoželjan

Bidenov se život dramatično promijenio u posljednja tri mjeseca. Nakon što je ušao u godinu inzistirajući da je dovoljno spreman da se ponovno kandidira i pobijedi Trumpa, Biden je ipak odustao od predsjedničke utrke 21. srpnja, podržavši Kamalu Harris za predsjednicu.  Tada je u roku od samo nekoliko sati, Biden (81) - prestao biti relevantan

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.