Korisno

Bacate vodu u kojoj se kuhala tjestenina? Evo zašto ne biste trebali

Shutterstock
02.09.2019.
u 09:38

Tjestenina je mnogima često na jelovniku, a voda u kojoj se kuha ima još jednu namjenu

Mnogi kuhaju tjesteninu u vodi s dodatkom soli, a onda tu vodu jednostavno izliju u sudoper. Ovo je pogreška, a evo i zašto.

Foto: Shutterstock

Slavni kuhari tu vodu nazivaju "zlatnom tekućinom" i čuvaju je za uporabu u umacima.

Voda u kojoj se kuhala tjestenina zgusnut će umak pa neće biti potrebe dodavati druge sastojke za zgušnjavanje umaka, a dat će mu i posebno pun okus

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije