“Mi u Maille vjerujemo da je hrana užitak za sva osjetila i da je vizualna prezentacija snažan uvod za potpune gastro užitke.” Slažemo se s njima! Osim što pruža bogatstvo okusa, Maille senf, sa svojom 277 godina dugom francuskom tradicijom, dodaje notu elegancije i sofisticiranosti svakom jelu.
Maille Senf: Okusi francuske tradicije kroz 3 stoljeća
Maille bilježi dugu tradiciju kao i šampanjac, a oboje potječu iz Francuske, poznate gastro prijestolnice. Maille je bio omiljeni začin Francuskog dvora, kralja Luja XV i Madame de Pompadour, a opskrbljivao je i dvorove Austrije i Mađarske u 18. stoljeću. Okrunjeno tradicijom, vrijeme ovom premium senfu uvelike ide u prilog. Uz odabir i kombinaciju najfinijih visokokvalitetnih sastojaka prerađenih po tradicionalnoj metodi, kako bi stvorili pun okus i svilenkastu teksturu, Maille već skoro 3 stoljeća opravdava prvo mjesto u svjetskoj kategoriji senfova. Potvrda tome su i suvremene nagrade, poput zlatne medalje u svjetskoj konkurenciji iz 2013. godine.
Polja regije Dijon donose senf koji nosi titulu najboljeg na svijetu
Kada pomislite na senf, vjerojatno vam se odmah stvori slika živopisnih polja indijske gorušice u regiji Dijon u Francuskoj. Dijon je oznaka premimum kvalitete u kategoriji senfova, a naziv dobiva po istoimenom gradu gdje je započela proizvodnja Maille senfa. Proizvodi se po tradicionalnoj, pomno razrađenoj metodi, od sjemenki indijske gorušice - „brassica juncea”.
Maille Dijon Originale slovi za najbolji senf na svijetu. Svilenkaste strukture, blage ljutine i bogate arome te univerzalne upotrebljivosti i dozi sofisticiranosti koju daje jelima, postao je popularan kroz široku globalnu primjenu. Koristi se kao začin u mnogim jelima, poput sendviča, salata, umaka i marinada te kao dodatak pečenjima, mesu, ribi, povrću, kao pojačivač okusa.
Nastao kao kreacija, osebujno pikantno-slatkog spoja okusa, Maille senf s medom učinit će svako jelo posebnim iskustvom za sva čula. Kao dodatak u dressingu za salate doprinosi višeslojnosti okusa, a savršeno pristaje i uz bijelo meso poput piletine ili puretine, ribu te je toliko ukusan da ćete ga poželjeti jesti i samostalno.
A L’Ancienne senf sa zrncima gorušice zanimljivog je, sofisticirano oštrog okusa. Izvrstan je za pečenja kojima daje hrskavost s notom lješnjaka. No, osim za pripremu mesnih jela, svako će vaše jelo obogatiti punoćom okusa i notom luksuza.
Kulinarsko putovanje uz Maille i neke od naših omiljenih recepata
Recepti s dodatkom Maillea već generacijama oduševljavaju okusne pupoljke. Njihova paleta senfova otkriva raznolikost okusa - od pikantno-slatkog do oštrog A L’Ancienne senfa sa zrncima gorušice. Svi oni nose sa sobom obećanje da će svako jelo postati poseban doživljaj za osjetila. S Maille-om, svaki zalogaj postaje pravo gastronomsko putovanje. Započnite ga s pečenim Camembertom s Maille senfom s medom. Ovo jelo donosi dašak Francuske u vaš dom, jednostavno je za pripremu i brzo nestaje. Zaokružite ga čašom pjenušca i uživajte u njegovim neodoljivim mirisima i okusima.
Za drugo posluživanje, međuobrok ili lagani ručak, isprobajte tjesteninu u umaku od parmezana upotpunjenu Maille senfom. Ovo jelo osvaja svojom jednostavnošću i punoćom okusa te je omiljeno je kod svih generacija.
Slatko pečena piletina s umakom od crnog vina s dodatkom Maille senfa s medom upakirano bogatstvom okusno-vizualnog iskustava. Jelo koje odmah osvaja i ostaje u sjećanju.
Maille Dijon senfovi vrhunski su izbor za sve vaše kulinarske kreacije, a na naše ih tržište donosi tvrtka Nikas, uvoznik premium prehrambenih proizvoda. Uz Maille možete biti sigurni da ćete i u segmentu kvalitete, ali i krajnjem rezultatu uvijek dobiti – vrhunski doživljaj