kako će dulje ostati svjež

Je li bolje držati kruh u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi?

Foto: Thinkstock
Je li bolje držati kruh u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi?
01.03.2019.
u 18:43
Maslac ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, a što je s kruhom?
Pogledaj originalni članak

Svatko od nas ima svoj način pohranjivanja namirnica, no najbolje je i kod kuće uvijek slijedi način kako ih pohranjuju na prodajnom mjestu.

Primjerice, maslac ćete staviti u hladnjak, čips i kekse možete čuvati u kuhinjskom ormariću, a što je s kruhom?

Kruh se u supermarketima, ali i u pekarnicama, drži na policama. na sobnoj temperaturi, nerijetko još uvijek friško pečene i tople. Ipak, mnogi kruh odlažu u hladnjak jer vjeruju da će tako dulje trajati.

Stručnjaci savjetuju: Najbolje mjesto za čuvanje kruha je kutija za kruh, piše StillTasty.

Ako kruh čuvate u hladnjaku, puno brže će se osušiti. Ako kruh držite na sobnoj temperaturi, može potrajati i do tjedan dana ako ga ne pojedete dotad. Naravno, ako je zapakiran tako da se ne suši. Ako nemate prostora za držanje kruha u ormariću, investirajte u kutiju za kruh. 

Možete ga i zamrznuti i tako čuvati u zamrzivaču i do tri mjeseca, za situacije kada niste u mogućnosti otići po svježi ili ga ispeći sami. 

Pogledajte i video Savjeti za jednostavnije čišćenje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
19:06 01.03.2019.

sam peći

SE
serđo12
18:52 01.03.2019.

Ko to još jede!?