dobro je znati

Je li bolje tuširati se ujutro ili navečer? Odgovor je...

Foto: Thinkstock
tuširanje
Foto: Thinkstock
tuširanje
Foto: Thinkstock
Tuširanje
Foto: pixabay
Tuširanje i kupanje
Foto: Thinkstock
Muškarac pod tušem
Foto: Thinskstock
tuširanje
05.04.2018.
u 07:01
No, bez obzira što više preferirate, primjerice, jutarnje tuširanje, stručnjaci savjetuju da to obavite i prije spavanja.
Pogledaj originalni članak

Ako niste jutarnja osoba, tuširanje je odličan način da započnete novi dan. Razbudit će vas u trenu. No bez obzira na to što više preferirate, primjerice jutarnje tuširanje, stručnjaci savjetuju da to obavite i prije spavanja.

Jedan je od razloga to što se na vašoj koži tijekom dana nakupila prljavština, alergeni i tragovi znoja koje biste trebali isprati prije odlaska u krevet. Osim toga, snizit će razinu kortizola i tako pomoći da brže i lakše zaspite. Tijekom noći čista koža lakše će se regenerirati. Stoga, ako ste ljubitelj jutarnjeg tuširanja, nemojte zaboraviti i ono noćno, savjetuju stručnjaci. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
08:38 05.04.2018.

Nažalost ima onih koji zaborave i večernje i jutarnje tuširanje !

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
10:09 05.04.2018.

Ovo je vec PETI PUT ove godine da objavljujete ISTI CLANAK o pranju ...

80
8.000 eura, 8.000 eura!
15:34 05.04.2018.

Svakodnevno tuširanje u principu nije ni potrebno. Prekomjernim tuširanjem ispire se zaštita tijela protiv nepovoljnih vanjskih uticaja. Osim toga šansa za pojavu kožnih bolesti kao plijesni je puno veća. Naravno ako čovjek radi tjelesno teške poslove da je nakon toga potrebno tuširanje. Tuširanje ujutro je nepotreban luksuz jer se preko noći tijelo toliko ne zaprlja, barem ako se spava. Svakodnevno pranje donjeg djela tijela je naravno potrebno zbog higijene.