Fuliranje u velikom stilu

Jedini hrvatski chef s dvije Michelinove zvjezdice Fuliranje je otvorio kamenicama i šampanjcem!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
27.11.2022.
u 07:00
Samo dan ranije Deni Srdoč kuhao je na festivalu mladog maslinovog ulja da bi putem svratio do Limskog kanala po svježe kamenice koje je u subotu ujutro, na terasi hotela Esplanade, uz čašu šampanjca posluživao mnogobrojnim Zagrepčanima.
Pogledaj originalni članak

Posljednjih se dana pričalo samo o tome – Deni Srdoč, jedini hrvatski chef s dvije Michelinove zvjezdice i ujedno najmlađi koji je osvojio prvu zvjezdicu – dolazi u Zagreb na Fuliranje! Bio je to dovoljan poziv za mnogobrojne Zagrepčane da se zapute na terasu hotela Esplanade i provjere kako izgleda "street food" u njegovoj izvedbi. Ako niste danas uspjeli ugrabiti svoj tanjur s kamenicom i čašu šampanjca, ne brinite jer isti vas užitak očekuje i sljedeće subote.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Evo što sve najavljuje Deni Srdoč:

Poziv na sudjelovanje prihvatio sam jer mi se svidjela ideja organizatora. Fuliranje na terasi Esplanade gastronomski je vrlo zanimljivo koncipirano, a dodatno je primamljivo jer se odvija upravo na toj lokaciji. Usto, lijepo je nakratko izići iz svijeta fine dininga, gdje je sve striktno i po špagici, jer ovakvi projekti omogućuju nam drugačiji pogled na posao kojim se bavimo. U 'Nebu' Imamo dovoljno zaposlenih da si možemo priuštiti ovaj mali izlet u street food, da se malo opustimo, zabavimo i probamo nešto drugačije...

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Otvarate s kamenicama i šampanjcem?

Radi se o ponudi po vrlo promotivnim cijenama, kamenice sam sinoć skupio u Limskom kanalu. Sve je vrlo jednostavno i efektno – gost će dobiti otvorenu kamenicu, a usto će mu na raspolaganju biti i nekoliko dodataka s kojima ih može kombinirati. Tu je i čaša šampanjca jer nam je želja bila da ljudi uz kamenice popiju nešto fino, uvozno i pjenušavo. Na našoj kućici nudimo još i tartar biftek koji svi vole i pržene raviole punjene bakalarom. Tako će biti svake subote do kraja Adventa, petkom su kod nas pizze i pjenušavo vino Franciacorta, a od sljedećeg tjedna nedjelje su rezervirane za paellu i španjolska vina. Sve što sam naveo samo je dodatak standardnoj ponudi i moći će se konzumirati u periodu od 11 do 17 h. Želimo da ljudi probaju nešto drugačije i već se radujemo pozitivnim reakcijama!

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Želite li upoznati Denija Srdoča ili pojesti nešto u njegovom društvu požurite na Fuliranje jer Deni će na terasi hotela Esplanade biti sve do utorka. Zatim se vraća u kuhinju restorana 'Nebo', ali sigurni smo da će do kraja Fuliranja još nekoliko puita navratiti da bi uživao u opuštenoj atmosferi legendarnog Zagreb Adventa.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Omiljena blagdanska poslastica

Kralj blagdana se vratio: Kroštulin panettone ponovo je u prodaji i ove je godine još bolji!

Otkad je pekarnica Kroštula na tržište izbacila najbolji hrvatski panettone, potražnja za ovom blagdanskom poslasticom talijanskog podrijetla je tolika da ste prošlih godina bez prednarudžbe teško mogli do svog primjerka u atraktivnom pakiranju. Probali sve sve dobro poznate okuse: i dalje nam je najdraži onaj s kandiranim voćem, a čokolada će i ove godine biti tiha patnja mnogima!

Počeo je Istravirgin

Jučer su u Vodnjanu kuhali Robert Perić i Deni Srdoč: Mlado maslinovo ulje ove godine pršti od karaktera!

Jedan od najboljih hrvatskih kuhara i legenda istarske gastronomije, Robert Perić i najmlađi i jedini chef u Hrvatskoj koji je dvaput zaslužio Michelinovu zvjezdicu jučer su u prostoru stare škole dostojno otvorili bogat gastronomski program na 16. danima maslinovog ulja u Vodnjanu. Odlična atmosfera, bogat program i velik broj posjetitelja garantiraju jednako dobru atmosferu sve do sutrašnjeg zatvaranja festivala.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.