Fuliranje se na sveopću radost Zagrepčana otvara se danas na Oleander terasi hotela Esplanade, ali blagdanski duh vratio se i na Strossmayerov trg gdje nas očekuje kućica kreativnog dvojca iz Zadra, koji pod brendom 'Picnic mingle & fun' ove godine premijerno na Zagrebačkom adventu predstavljaju svoju viziju blagdanskog street food-a. Vedran Božičev i Ivan Karačić na Fuliranje stižu sa svojim višestruko nagrađivanim burgerom 'Blackie', a u svojoj kućici nudit će i 'The sarmu' za koju tvrde da takvu još nismo kušali.
Jedna od većih atrakcija Fuliranja sigurno će biti i skardinski rižot koji će se na njihovoj kućici pripremati tri nedjelje zaredom (4.12.,11.12.,18.12.), a posluživat će se točno u 13 i 30 h. Za ovu atrakciju stiže poseban tim kuhara iz Skradina koji će rižot pripremati prema tradicionalnoj recepturi. Da ne biste ostali zakinuti za ovu deliciju, svoju porciju moći ćete osigurati rezervacijom na kućici.
Svakoga petka iz Picnicove kućice širit će se mirisi posebno osmišljene štrudle od bakalara uz aioli od gorušice i ukiseljenu ljutiku. Još jedno iznenađenje ovi nam momci spremaju u periodu između Božića i Nove godine kada će se na njihovoj kućici moći kušati street varijanta dalmatinske pašticade! Po prvi put picnicovci će kuhati i kultni Old Pilot’s Gin, obogaćen sokom od jabuke, medom, svježom narančom i zimskim začinima. Ovaj gin dobitnik je više od 20 međunarodnih nagrada, a bez sumnje pravi ljubitelji poželjet će isprobati i ovu zimsku varijantu svog omiljenog pića. Više nego dovoljno razloga za posjet kućici u kojoj će ponuda biti sve samo ne standardna adventska!
I sta je rizot? Ima li to ikakve veze s nasim rizotom u kojemu je bilo kakva riba ili bilo sto sto gmize, puze ili pliva pod vodom nezamislivo?