Tko prati djelovanje udruge JRE na ovim prostorima, ali i u ostatku Europe znat će da sve što rade, rade pod sloganom „Talent & Passion“ jer za njih je njihov poziv više od posla – on je opredjeljenje, način života, a prema svakom gostu odnose se kao da ga primaju u svoj dom. Ovu istinsku strast i predanost prepoznao je i Mastercard Hrvatska* te su udružili snage s JRE-om i zajedno osmislili projekt pod nazivom „Passion week“, a iza kojeg se kriju vikendi čistog hedonizma i uživanja u vrhunskoj gastronomiji po senzacionalnim cijenama. Projekt obuhvaća svih 16 JRE restorana u Hrvatskoj na način da svaki od njih tijekom 2 odabrana tjedna nudi poseban meni od 3 slijeda bez pića po cijeni od samo 700 kn za dvije osobe i tako gotovo do samog kraja 2021. godine.
Grand finale
U veljači su Passion week otvorili San Rocco i Boškinac, a jednako spektakularno zvuči i jesensko izdanje „najdužeg gastronomskog tjedna na svijetu“ u kojem vas ponovo očekuje restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, rovinjski Monte, a pravi poznavatelji neće propustiti priliku za večeru u Plavom podrumu Daniele Kramarić, u Zijavici Stivena i Tee Vunić ili u Bobi na otoku Murteru u kojoj glavnu riječ vodi predsjednik udruge JRE Hrvatska, Vjeko Bašić. Evo što će u tjednu istinske strasti prema domaćoj gastronomiji, terroiru i sezoni, pripremati naši ugledni chefovi:
Plavi podrum (18.10.-31.10.) – jedini hrvatski restoran koji se našao na prestižnoj listi 50 najboljih restorana na svijetu (50Best) ove je godine proslavio 25 godina postojanja. Daniela Kramarić, vlasnica i sommelierka zbog svog je iznimnog znanja u stručnim krugovima i među vinarima osoba koju iznimno štuju i uvažavaju.
Squid Game: dovrši svoj crni rižoto od kvarnerske sipe
Arty Fish: filet plemenite ribe u krusti od orašastih plodova, riblji fond, crni aioli, karfiol
Pink Panther: jagode, Valrhona Opalys bijela čokolada, orasi
Boba (18.10.-31.10.) – izrazito regionalno orijentiran restoran koji se ne odriče svog statusa konobe jer želi komunicirati pravo terroirsko kuhanje. Vlasnik i chef Vjeko Bašić, dolazi iz ribarske obitelji koja na Kornatima i dan danas ima svoje masline, kao i ribare od kojih dobavlja ribe i mekušce.
sipa / bob / koromač
capeletti s grdobinom / riblji velutte sa šafranom / dagnje
rogač / naranča
Monte (18.10.-31.10.) – prvi hrvatski restoran s Michelinovom zvjezdicom i institucija fine dininga u Istri
tuna / njoki / cikla / đumbir
istarski boškarin / celer korijen / tikvica / trubica
jabuka i ruža / sladoled od ruža / mousse od jabuka i kandirane latice
Zijavica (25.10.-31.10.) – mladi chef Stiven Vunić, poduzetnik koji je odrastao uz oca škampara, nekad aktivni triatlonac, za kojeg je otvaranje restorana bilo logičan nastavak jer je namirnicu razumio i osjetio iz prve ruke i od malih nogu. Stoga u svom restoranu poslužuje (mikro)lokalnu kuhinju baziranu na ribi, a zajedno sa suprugom Teom koja je zadužena za slastice vode svoj obiteljski restoran, svakako najprestižniji ugostiteljski objekt u Mošćeničkoj Dragi.
brioš / plavica / holandez
brancin / vrganj / verdura
poziv na slatko: marun
Svakog gosta očekuje ručno izrađeni dar s pismom JRE-a koji ljubitelje gastronomije poziva da započnu nešto neprocjenjivo putovanjem kroz – okuse! Teglica u tom brendiranom paketiću sadrži izdanke mladog čašnjaka - paske, uz priču o etnografskom, kulturološkom i povijesnom značenju te "obične" namirnice, ali i njenim gastronomskim primjenama. U JRE-u su odabrali zaštićeni brsečki češnjak jer su željeli ponuditi pravu terroirsku namirnicu koja se uklapa u njihov Katastar Okusa, važan i veliki projekt čiju je realizaciju omogućila suradnja s Mastercardom.
Gastro priča koja slavi život
Cilj projekta „Passion week“ je omogućiti mladima, ljubiteljima gastronomije, gostima koji vole fine dining, onima koji tek žele upoznati fine dining da dožive iskustvo objedovanja u JRE restoranu koji nudi cjeloviti doživljaj, od hrane i prezentacije preko platinga i vinske karte do servisa i atmosfere. U JRE-u žele dodatno potaknuti štovatelje fine hrane i vina da slave život i podrže lokalne restorane, domaće proizvođače, dobavljače, sve koji su uključeni u proces restoranskog poslovanja. Nije ni potrebno posebno naglašavati da će, u skladu sa svojim načelima, svaki restoran tijekom Passion weeka servirati sezonska jela s lokalnim namirnicama. U nastavku možete vidjeti listu svih restorana uključenih u akciju te datume njihova sudjelovanja kako biste mogli isplanirati jesen uživanja u vrhunskoj gastronomiji Hrvatske.
* Želite li iskoristiti ovu jedinstvenu priliku, rezervirajte stol izravno u restoranu, uz napomenu da rezervirate mjesto za Passion week. Plaćanje MC karticom je obavezno.
Datumi Passion weeka
Restoran Plavi podrum, Opatija
18.10. - 31.10.
Restoran Dubravkin put, Zagreb
2.11. - 16.11.
Konoba Boba, Murter
18.10. - 31.10.
Konoba Zijavica, Mošćenička Draga
25.10. - 31.10.
Restoran Navis
2.11.-16.11.
Restoran Monte, Rovinj
18.10. - 31.10.