PROMO

Passion Week: Produžite i ovaj vikend uz senzacionalnu ponudu za dvoje u najboljim hrvatskim restoranima

Passion Week
09.06.2021.
u 10:56

Passion Week – projekt udruge JRE Hrvatska napokon ulazi u svoju ljetnu fazu, a nju ćete na najbolji način otvoriti na senzacionalnoj terasi opatijske ljepotice Ville Ariston ili pak terasi restorana Draga di Lovrana s koje puca dramatičan pogled na sve divote Kvarnerskog zaljeva. Za one koji bez Istre ne mogu predlažemo da se zapute u restoran Zigante koji na najbolji mogući način slavi svu raskoš i jedinstvenost slavnog istarskog tartufa. Ponuda vrijedi do 16.6.

Passion Week jedan je od mnogobrojnih projekata kojima članovi udruge JRE višu gastronomiju žele približiti što većem broju građana, ali priča ne završava time da gosti po popularnim cijenama uživaju u fine diningu – ona, naprotiv, tu tek počinje. Ideja iza toga je puno plemenitija i kompleksnija – odgojiti nove generacije obožavatelja tradicionalne hrvatske kuhinje interpretirane na način da se suvremenim metodama komplimentira autohtonim namirnicama koje se stoljećima koriste u domaćoj hrvatskoj kuhinji. Da bismo još bolje razumjeli filozofiju udruge svakog gosta Passion Weeka očekuje jedinstveni poklon. Njime ova ugledna obitelj chefova želi ispričati cjelovitu priču o okusu, a koji je samo djelić „Katastra biranih okusa“ i neprocjenjivih iskustava s hrvatskih teritorija, koje su za svoje goste pažljivo birali JRE chefovi. Želite li se prisjetiti okusa koje ste možda davno zaboravili ili biste ih tek voljeli upoznati, Passion Week omogućit će vam putovanje kroz ono najbolje što je hrvatska gastronomija oduvijek imala na raspolaganju, a trebala bi njegovati i sačuvati i za daleku budućnost.

Večera u aristokratskom štihu

Zašto ovaj vikend ne biste večerali na terasi Ville Ariston, otmjene austrougarske „dame“ s vlastitim sunčalištem, barom uz bazen i apartmanima u kojima su i danas lusteri od murano stakla? Teško ćete pronaći valjani argument protiv ovog prijedloga jer, čak i ako je opatijska ljepotica mjesto izvan vaše platežne moći, Passion Week idealna je prigoda da na jednu večer uživate u istoj onoj raskoši i ljepoti u kojoj je nekad uživalo austrougarsko plemstvo, ali i slavne dame poput Coco Chanel. Sve je ovdje podređeno gostu, a ideja je da vam do te mjere ugađaju da poželite da vaš trenutak traje vječno. Ono u čemu ćete uživati jest večera u tri slijeda koju otvara jelo jednostavnog naziva sipa i usoljeni brancin. Gastro priču nastavlja teleći ribeye s kremom od celera i crvenog kupusa i pireom od mrkve s komoračem, a zatvara ju čokoladni desert kojim u Villi Ariston oduševljavaju sve istinske ljubitelje slatkog.

Namirnica u središtu priče

Foto: Petr Blaha

 „Restoran je mjesto na kojem se morate opustiti i uživati, a ne da vas opterećuje svojom ambicijom i etabliranošću“, objasnio nam je svojedobno ugledni chef Zdravko Tomšić, jedan od pionira fine dininga u Hrvatskoj. Zdravko se krajem prošle godine, u jeku pandemije koja je teško pogodila svijet gastronomije, vratio u restoran hotela Draga di Lovrana kojem je prije petnaestak godina zacrtao smjer. Koliko će se u njemu zadržati nije želio nagađati, a na vama je da iskoristite jedinstvenu priliku i rezervirate stol u restoranu koji se može pohvaliti uvijek svježom ribom iz vlastita ulova koju priprema jedan od najboljih hrvatskih chefova, ali i s terasom sa spektakularnim pogledom na Kvarnerski zaljev. Uživajte u večeri koju je za vas osmislio Zdravko Tomšić, a koju otvara ceviche, tradicionalno peruansko jelo od sirove ribe, nakon čega vas očekuje grdobina u emulziji od maslinova ulja i malvazije na podlozi od špinata te na kraju desert – namalake krema i varijacija jagoda. Želite li potpuni doživljaj rezervirajte i jednu od soba u hotelu Draga di Lovrana i nakon večere uživajte u miru i tišini podno velebne Učke.

Tartuf – božanstvo kojem se klanjaju

Ako ne možete bez istarske gastronomije i omiljenih tartufa poziv na Passion Week u legendarnom Ziganteu još uvijek je otvoren. Restoran u koji hrle gosti iz cijelog svijeta željni jedinstvenog okusa istarskog tartufa, čiju je slavu svijetom prenio upravo Giancarlo Zigante, mjesto je u kojem neumorno rade na gastronomskoj priči koja u središte uvijek stavlja ovu jedinstvenu namirnicu. Uživajte u meniju posvećenom tartufima i tradicionalnoj istarskoj kuhinji u modernoj izvedbi kroz ova tri savršena slijeda: potato surprise, obrazi boškarina sa svježim crnim tartufima, sladoled s tartufom.

Rezervacije za Passion Week primaju se isključivo u restoranima uz obavezno navođenje imena projekta kako biste ostvarili pravo na konzumiranje menija po posebnoj cijeni od 700 kuna za dvije osobe (piće nije uključeno u cijenu), a platiti se može isključivo kreditnom karticom partnera projekta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije