Jako fino

Jeste li ih probali? Omiljene knedle u proljetnom ruhu umjesto šljivama i marelicama punjene su – jagodama!

Foto: Shutterstock
Jeste li ih probali? Omiljene knedle u proljetnom ruhu umjesto šljivama i marelicama punjene su – jagodama!
01.06.2022.
u 06:58
Budući da su Austrijanci "svjetski prvaci" u spravljanju knedli odlučili smo isprobati njihovu verziju knedli s jagodama i uživali smo u konačnom rezultatu.
Pogledaj originalni članak

Recept možda sadrži malo više sastojaka nego knedle koje inače pripremamo, ali isplati se pokušati jer su zaista ukusne. Naravno, možete isti recept kasnije isprobati sa šljivama, marelicama...

Foto: Shutterstock

Knedle s jagodama

Sastojci:

2 jaja

100 g maslaca sobne temperature

500 g svježeg sira

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žlica šećera

270 g brašna 

1 prstohvat soli

16-20 jagoda srednje veličine

Za uvaljavanje:

50 g maslaca

200 g  krušnih mrvica

2 žlice šećera

Foto: Shutterstock

Priprema:

U maslac dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano miksanje. Kad smjesa bude izgledala zgrušano dodajte sir, vaniliju, šećer, brašno i sol pa sve promiješajte. Pokrijte tijesto prozirnom folijom i ohladite najmanje 2 sata (ovo je vrlo važan korak!). Operite i osušite svježe jagode i uklonite peteljke. Prije nego počnete oblikovati knedle dobro pobrašnite dlanove. Žlicom za juhu izdašno zagrabite dio tijesta, poravnajte ga rukama, stavite jagodu u sredinu i formirajte knedlu. Postupak ponovite dok ne potrošite sve jagode, a ukoliko ne želite sve knedle pripremiti u jednom obroku ostatak možete zamrznuti. Za smjesu u koju ćete uvaljati knedle rastopite maslac u velikoj tavi i polako na njemu tostirajte krušne mrvice, često miješajući i pažljivo promatrajući da ne zagore. Maknite smjesu s vatre i umiješajte šećer.

U velikoj posudi zakuhajte posoljenu vodu. Smanjite vatru i ubacite okruglice. Lagano gurnite okruglice žlicom kako biste ih odlijepili od dna lonca. Nakon što isplivaju na površinu, kuhajte ih još 5 minuta. Gotove knedle izvadite šupljikavom žlicom i uvaljajte ih u krušne mrvice da se premažu. Poslužite tople s dodatnim mrvicama. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.