Europsko kardiološko društvo objavilo je rezultate svog istraživanja u kojem je sudjelovalo više od 336 000 ljudi, a koje se bavilo pitanjem postoji li poveznica između jedenja čokolade i smanjenja rizika od srčanih bolesti, prenosi LADBible.
Rezultati su otkrili - da, čokolada ima pozitivne učinke na zdravlje, a jedan od njih je povezan i s bolestima srca! Ipak, to ne znači da možete jesti ogromne količine svakodnevno. Autor istraživanja dr. Chayakrit Krittanawong rekao je:
"Rezultati prijašnjih istraživanja pokazali su da čokolada ima pozitivan utjecaj na snižavanje krvnog tlaka, a sada smo htjeli vidjeti može li spriječiti i neke bolesti. Analizirali smo rezultate šest istraživanja kroz 50 godina. Čokolada sadrži nutritivna svojstva koja su dobra za srce poput ksantina, polifenola i stearinske kiseline. "
Psihijatri su zatrpani pozivima građana tijekom pandemije: Sve više ljudi osjeća se tjeskobno i traži tablete!
Preporučuje se konzumiranje nekoliko puta tjedno, a dobra vijesti je da nije određeno koja vrsta čokolade je najbolja, pa tako možete sami birati.