proljetni izdanci koje obožavate

Kad ih već plaćate suhim zlatom, pripremite od njih jelo zbog kojeg nećete žaliti novac

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Kad ih već plaćate suhim zlatom, pripremite od njih jelo zbog kojeg nećete žaliti novac
21.03.2023.
u 14:39
Šparoge su proljetni superfood – male energetske, a visoke nutritivne vrijednosti, bogate vitaminima i mineralima. Omiljena su namirnica za salate, fritaje ili proljetne pite. Termički ne zahtijevaju dugu pripremu, pa uz neku jaku namirnicu poput kravlje skute u kratkom vremenu postaju potpuni obrok.
Pogledaj originalni članak

Divlje šparoge potrebno je temeljito očistiti tako da se otklone svi tvrdi dijelovi i nečistoće, te ih možete kuhati sa šnitom bijelog kruha koji upije njihovu prirodnu gorčinu. Za kontrast okusa, jednostavni proljetni dresing najbolje je rješenje – vibrantnost okusa zajamčena – kaže Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.

Foto: Hotel Esplanade

Divlje šparoge s pečenom skutom i proljetnim dresingom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 3 svežnja divljih šparoga
  • 500 grama kravlje skute
  • cvjetni med
  • začinsko bilje – ružmarin i timijan

Priprema:

Divlje šparoge očistite i skuhajte u slanoj vodi. Odmah ih ohladite da zadrže lijepu boju. Kravlju skutu narežite na deblje komade, premažite s cvjetnim medom i posipajte s ružmarinom i timijanom te stavite u pećnicu zagrijanu na 185 °C na 4 minute.

Sastojci za dresing:

  • 1 žličica cvjetnog meda
  • sok od jedne naranče
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

Maslinovo ulje, sok od naranče i med pomiješajte i povežite štapnim mikserom. Prelijte preko šparoga i poslužite uz pečenu skutu. Po želji dodajte rikolu ili neku drugu lisnatu salatu. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.