Jednostavno je

Kako dobiti savršeno hrskavu koricu na filetu oslića? Pripremite ga po ovom receptu!

Foto: Shutterstock
Kako dobiti savršeno hrskavu koricu na filetu oslića? Pripremite ga po ovom receptu!
21.01.2023.
u 07:00
Svatko povremeno voli pojesti panirani filet oslića, a danas vas pozivamo da isprobate novi recept u kojem će vas oduševiti divne, herbalne arome skrivene u smjesi za paniranje.
Pogledaj originalni članak

Oslić je jedna od onih riba koju nitko neće odbiti, a klinci osobito. Premda mu cijena nije osobito prijateljska, povremeno treba uživati u njegovu delikatnom mesu koje svi obožavamo kad je obloženo ukusnom, hrskavom koricom.

Foto: Shutterstock

Fileti oslića u hrskavom omotaču

Sastojci:

  • 4 fileta oslića
  • 25 g svježe ribanog parmezana
  • 75 g maslaca, rastopljenog
  • 150 g krušnih mrvica
  • 2 žlice svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar
  • ribana korica i sok 1 limuna

Za maslac od limuna i kapara:

  • 1 žlica kapara
  • 75 g maslaca, rastopljenog
  • 1 žlica svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar
  • sok 1 limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite filete oslića na lim koji ste obložili papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, nasjeckano začinsko bilje, limunovu koricu, naribani parmezan i otopljeni maslac te dobro promiješajte. Lagano začinite solju i crnim paprom. Podijelite ovu herbalnu panir smjesu između četiri fileta pa ih lijepo obložite sa svih strana. Tako pripremljenu ribu stavite u pećnicu na 18-20 minuta, odnosno dok kora od začinskog bilja ne bude hrskava. U međuvremenu napravite maslac s aromom limuna tako što ćete u otopljeni maslac dodati nasjeckano začinsko bilje, kapare i limunov sok. Maslac držite na toplom mjestu dok riba ne bude gotova, a zatim ga pokapajte po korici od začinskog bilja.

Foto: Shutterstock

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.