Svaka odrasla osoba drži kuhinjski nož drugačije. I najčešća pogreška je kada ljudi drže nož tako da stave prst na gornju stranu oštrice noža. Iako mislite da time stvarate dodatan pritisak za rezanje, zapravo je činjenica da stvarate pritisak na ruku, zglob, lakat pa čak i rame.
Američka stručnjakinja koja obučava kuhare u SAD-u, Sue Gonsalves, otkrila je za australski Good Food, koji je pravilan način držanja noža.
Prije nego uopće i počnete rezati nešto za dasci za rezanje, morate pogledate kako su vam postavljena stopala, pojašnjava.
Mnogi dasku za rezanje drže sastrane, a trebali bi stajati pred njom - ravno, otprilike oko pet centimetara udaljeni.
Gotovo 90 posto kuhara amatera drži kuhinjski nož krivo, dodaje.
Kako biste ga držali i upotrebljavali pravilno, nož stavite između palca i kažiprsta, a dršku noža obuhvatite s ostala tri prsta.
Ako ovako držite nož, imat ćete više kontrole i lakše ćete baratati s njim.
Pogledajte i video Savjeti za lakše čišćenje vašeg doma
Wow!