Korisno

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima – evo kako to ispravno napraviti

Foto: Shutterstock
Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima – evo kako to ispravno napraviti
16.04.2021.
u 07:00
Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.
Pogledaj originalni članak

Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju, ako se odlučite na taj korak u receptu, da sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.

Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu:

Prvo uzmite 2 žlice maslinova ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IV
IvicaKerempuh
12:14 16.04.2021.

Luk na dvije žlice maslinovog ulja "kuhati" 30-40 minuta???? Bit će crn kao ugljen :-)

MO
montello
18:27 16.04.2021.

ne hvala