Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju, ako se odlučite na taj korak u receptu, da sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.
Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu:
Prvo uzmite 2 žlice maslinova ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...
Luk na dvije žlice maslinovog ulja "kuhati" 30-40 minuta???? Bit će crn kao ugljen :-)