Kuhar Edson Diaz-Fuentes iz meksičkog koktel bara Corrochios objasnio je da ljudi često tortilje griju u mikrovalnoj pećnici, što je, kaže, velika pogreška.
- Nakon što ih izvadite iz mikrovalne, one će se tako vruće vrlo brzo stvrdnuti - rekao je, a on savjetuje zagrijavanje tortilja na tavi s malo maslaca. Čak da ju onda odmah pojedete praznu, tako ugrijana tortilja s maslacem će biti ukusna.
Ovu hranu nikad ne biste trebali jesti |
S njim se slaže i autorica i kuharica Anjula Devi i dodaje da je tortilje najbolje zagrijati na tavi, i to na laganoj vatri.
- U mikrovalnoj će samo izgubiti vlagu i teksturu - rekla je Devi za Mirror.
Prema riječima stručnjaka, bitno je i da se ne griju na prejakoj vatri, jer se tako brzo zalijepe ili zagore, pa ih treba nekoliko puta pažljivo preokrenuti.
Kako djecu naučiti kuhati