NIJE O GLUTENU

Kardiolog tvrdi: Ovo je jedina vrsta kruha koju biste trebali jesti

Kardiolog tvrdi: Ovo je jedina vrsta kruha koju biste trebali jesti
15.05.2017.
u 22:40
Dok mnogo ljudi izbjegava gluten zbog straha od debljanja i mogućih bolesti, Gundry napominje da je gluten samo jedna vrsta lektina - toksičnog proteina na biljnoj bazi koji je pronađen u mnogim proizvodima koji bi trebali biti "bez glutena"
Pogledaj originalni članak

Kardiokirurzi su poručili da kruh kojeg svakodnevno konzumiramo nije zapravo dobar za naše zdravlje. Rekli su da postoji samo jedna vrsta kruha koju bismo trebali jesti, piše independent

U svojoj novoj knjizi "The Plant Paradox", kardiolog Steven Gundry savjetuje da se držimo podalje od lektina.

Dok mnogo ljudi izbjegava gluten zbog straha od debljanja i mogućih bolesti, Gundry napominje da je gluten samo jedna vrsta lektina - toksičnog proteina na biljnoj bazi koji je pronađen u mnogim proizvodima koji bi trebali biti "bez glutena".

Gundry piše da lektini, koji su pronađeni i u voću i povrću, "u ljudskom tijelu iniciraju određene kemijske reakcije" koje bi mogle uzrokovati debljanje i određene zdravstvene probleme

Jedina vrsta kruha koja ne sadrži lektine dolazi iz brenda "Barley Bread"

Iako struktura Barely Breada nije identična kao klasičnog kruha, stručnjaci tvrde da je to najzdraviji oblik kruha koji postoji. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

JO
JOBAH
23:43 15.05.2017.

Formula dugog života je sto manje jesti i opterećivati se sa hranom.

VO
vorda400
07:04 16.05.2017.

Ne jedem kruh, izbacio sam sve slatko, sokove i veceru skinuo sam 18kg izljecio sam vidoki tlak i nemam problema sa kraljeznicom a najbitnije je nisam gladan od pocetka je bilo ko da se skidam sa droge ali navikne se covjek najbitnije je prestati ŽDERAT sve zivo i kile same idu dole ali ako nemate karakter ili ako ti kardiolog ne kaze ko meni dijeta ili infarkt srca vrlo brzo skuzis sto ti je bitnije

MO
morlak
07:02 16.05.2017.

Čim sam ovo jutros pročitao otišao sam mom pekau i kupio tri ova kruščića - da ne bi nestalo! Pišete o tome kao da se radi barem o Mlinaru ili Klari...