Mmmm...

Klasičan nedjeljni ručak: Aromatizirajte pile i ispecite ga po ovim uputama - ispast će odlično

Foto: Shutterstock
Klasičan nedjeljni ručak: Aromatizirajte pile i ispecite ga po ovim uputama - ispast će odlično
10.01.2021.
u 07:00
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
Pogledaj originalni članak

Klasičan nedjeljni ručak koji vole i djeca i odrasli, i s kojim ne možete pogriješiti je pečeno pile. Ovog puta aromatizirajte ga mješavinom maslaca i začina, te pecite na rešetki - ispast će savršeno. Uz njega možete ispeći krumpire ili skuhati mlince te poslužiti zelenu salatu.

Sastojci: 
Pile (do 2 kg težine)
2 žličice soli
2 žlice omekšalog maslaca
1 režanj češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 žlica svježeg kopra
1 grančica ružmarina
2 grančice timijana

Kako odabrati pravi komad mesa za gulaš, odrezak, pečenje ili umak?

Foto: Shutterstock
Vodič za kulinarske početnike
meso

Priprema:
Prvo ugrijte pećnicu na 200°C.

Zatim obložite lim aluminijskom folijom i gore stavite rešetku. 

U omekšali maslac dodajte sitno sjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar, a zatim tu smjesu utrljajte rukama na očišćeno pile koje ste prethodno posolili i poparili izvana i iznutra. Zavežite pileće noge špagom i stavite ga na rešetku.

Začinjeno pile pecite 60 - 80 minuta. Prije serviranja pustite da odstoji 10 minuta.

Stalno vam se čini da tlo drhti pod nogama? Stručnjaci tvrde da su to fantomski potresi:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.