Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krumpira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, kojom se masnoćom koristiti...
Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice istaknuo je da bi krumpire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.
Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva 😊
Sljedeći korak jest odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krumpira najbolje bilo upotrijebiti guščju mast jer ima intenzivan okus. "Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – dat će krumpirima gorki okus."
Savjetuje da prvo kuhate krumpire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.
Od začina, kaže, koristite samo sol i papar, prenosi Daily Star.
Platio je gotovo 70 kuna za krumpiriće sa sirom. Pogledajte što je dobio na tanjuru:
Prokuham od 5do 10 min,ovisi oveličini kriški,izmješam deci ulja od suncokreta sa soli i travama,paprom i polijem po krumpiru,dobro promješam i u pećnicu na pola sata,pred kraj promješam i posipam sa češnjakom par minuta još pečem