U današnje vrijeme sve više ljudi počinje pripremati neke namirnice samostalno kod kuće - od početka do kraja - kako bi izbjegli konzervanse kojih su pune namirnice na policama trgovina, i sve više njih shvaća da priprema kruha, jogurta, keksa, čokolade nije uopće komplicirana, a puno je zdravija opcija. Baš kao navedene namirnice, samostalno možete pripremiti i kiselo vrhnje - treba vam svega tri sastojka!
Uzmite sljedeće stvari:
1/4 šalice punomasnog mlijeka
1 čajnu žlicu destiliranog bijelog octa
1 šalicu slatkog vrhnja
Napravite fritule u svoja četiri zida: U videu pogledajte nekoliko savjeta s kojima će ispasti savršene
Priprema:
Umutite mlijeko i ocat u jednoj zdjeli i ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim, u staklenku stavite slatko vrhnje, dodajte mješavinu mlijeka i octa i dobro promiješajte. Prekrijte staklenku - možete koristiti poklopac, ali i kuhinjsku krpu koju ćete stegnuti gumicom.
Ostavite smjesu da odstoji barem 24 sata na sobnoj temperaturi, a za još bolji rezultat možete ostaviti i 48 sati. Doći će do fermentacije i smjesa će se zgusnuti - i eto kiselog vrhnja!
Real Simple savjetuje da dobro ohladite vrhnje prije posluživanja.
Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!
Koja bedastoća, kupiti slatko vrhnje da bi onda od njega pravio kiselo! Dovoljno je ostaviti nešto mlijeka (naravno, prirodnog mlijeka, ne pasteriziranog) na hladnom mjestu -ne prehladnom, npr. u frižideru - dan, dva, tri (zavisi od kvalitete mlijeka i uvjeta) i na površini će se nakupiti vrhnje. To obereš, i još ti ostaje kiselo mlijeko!