dobar savjet

Kod knedla je najvažnije tijesto – ono mora biti bez greške! Baš kao u ovom receptu

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Kod knedla je najvažnije tijesto – ono mora biti bez greške! Baš kao u ovom receptu
14.03.2023.
u 06:44
Silvija Horak već 20 godina radi u kuhinji restorana Terbotz, a za sebe tvrdi da tek treba realizirati gomilu ideja jer Međimurje je za nju neiscrpan izvor inspiracije. Njezini su deserti uvijek senzacija, a ove knedle od šljiva pretvorite u knedle s domaćim džemom od šljiva. Važno je da tijesto bude savršeno!
Pogledaj originalni članak

Domaće knedle omiljena su poslastica kojoj teško možete odoljeti, napravite odmah veću količinu pa knedle zamrznite i vadite iz zamrzivača prema potrebi ili želji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Knedle sa šljivama

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • 40 dag brašna
  • džem od šljiva
  • krušne mrvice
  • maslac

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Od krumpira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke. U sredinu stavite džem i oblikujte u kuglicu. Knedle stavite u kipuću vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe. Kuhajte oko 10 minuta. Na tavi na maslacu ispržite krušne mrvice da porumene. Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.