Jabuke u lisnatom tijestu
Deserti Silvije Horak uvijek izazivaju oduševljenje, a ove jabuke u lisnatom tijestu baš su po našoj mjeri!
Za lisnato tijesto:
- 350 g brašna
- 350 g maslaca
- 8 g soli
- 2 dl vode
Za punjenje:
- 4 jabuke
- cimet
- šećer
- 1 jaje
- čokolada
Za ukrašavanje:
- šećer u prahu
- listići mente
Priprema:
Od brašna, vode i soli zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu i ostavite da stoji 20 minuta. Odmoreno tijesto razvaljajte i na sredinu stavite maslac pa preklopite tijesto. Ponovo ga razvaljajte, stavite maslac i tako ponovite postupak tri puta. Razvaljano tijesto narežite na trakice širine 2 cm. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu pa u unutrašnjost svake stavite kockicu-dvije crne čokolade. Sad jabuke uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera pa tijesto omotajte oko jabuke. Premažite jajetom, posložite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad je gotovo pospite jabuke šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i odmah poslužite.