Za prste polizat

Kuhajte uz Slano&slatko: Uz ovaj recept pripremite pravi domaći burger!

Foto: Thinkstock
Kuhajte uz Slano&slatko: Uz ovaj recept pripremite pravi domaći burger!
21.04.2016.
u 12:00
Ukusan, baš po ukusu, začinjen baš kako volite, burger može biti obrok kojim ćete iznenaditi najmlađe
Pogledaj originalni članak

Sastojci za 4 osobe: 500 g mljevenog mesa (više junetine nego svinjetine, 1 žlica senfa, 1 jaje, 1 glavica crvenog luka, 2 lista peršina, 1 bijela žemlja, sol, ulje za prženje burgera; Za umak: senf, majoneza, kečap, crvena paprika, češnjak, kiseli krastavac narezan na kockice

Vrijeme pripreme: 30 min. // jednostavno

Priprema:

1. Prije nego počnete raditi, pripremite sve sastojke koji vam trebaju da napravite domaći burger
2. Bijelu žemlju stavite u zdjelicu u natopite mlakom vodom. Ostavite je da se namače dok pripremate, odnosno usitnjavate začine
3. Očišćenu glavicu crvenog luka izrežite najsitnije što možete, kako se luk ne bi osjetio u mesu
4. List peršina dobro operite i ocijedite od vode, a nakon toga nožem usitnite smjesu
5. U zdjelu stavite meso, dodajte jaje, žlicu senfa, žemlju koju ste izvadili iz vode u kojoj se namakala i dobro ocijedili, usitnjeni peršin, dodajte sol i papar po okusu
6. Sve sastojke dobro promiješajte, rukom radite burgere, veličinu prilagodite pecivu koje imate i pazite pritom da budu podjednake veličine, ali ne predebeli
7. Pecite u tavici na vrućem ulju, oko 5 minuta s jedne strane, dok se lijepo ne zarumeni, ali pazite da se ne prepeče
8. Okrenite burgere na drugu stranu i pecite dok se ne zarumene. Izvadite ih iz tavice. Pecivo koje ste već razrezali možete lagano prepržiti s unutarnje strane na tavici. U pecivo slažite prvo zelenu salatu, rajčicu koju ste narezali na kriške, stavite burger i pokrijte salatom. Prema želji, na burger možete staviti i umak od senfa, majoneze, kečapa, malo crvene paprike i češnjak u prahu te kiselog krastavca narezanih na male kockice.

Više slasnih recepata potražite u novom broju magazina Slano&Slatko koji vas čeka na kioscima! 

>>Divljač: Od viteških gozbi do današnjeg stola

>>Vrijeme je za piknik, pretvorite ga u gozbu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.