Ako mislite da kuhanje mora biti komplicirano, imamo dobre vijesti za vas. Kuhar i TV voditelj James Martin podijelio je svoj recept za tjesteninu carbonara koji ne može biti jednostavniji. Iako postoje mnoga jela koja su posebno složena, postoji i mnogo stvari koje možete napraviti lakše nego što mislite, a ovo je jedan od takvih recepata. A, u slučaju da nam ne vjerujete, obratite pozornost na to da recept za ovo ukusno jelo ima samo tri koraka koje morate slijediti, prenosi Mirror.
Recept za carbonaru namijenjen je za četiri osobe, ali se lako može prilagoditi, ovisno o tome koliko ljudi u tom trenutku jede. Martin je uz upute napisao: "Brzo, jednostavno, lako, ukusno i napravljeno sa samo nekoliko sastojaka... Tjestenina carbonara!"
VEZANI ČLANCI:
Za ovo će vam jelo trebati 15 ml maslinova ulja, 25 g maslaca, 300 g narezane pancete, tri žumanjka, 50 g ribanog parmezana, 50 g ribanog pecorina, malo soli i papra i, naravno, špagete. Točnije 350 grama svježe tjestenine. Slijede najvažniji koraci kuhanja, a kao što smo već spomenuli, postoje samo tri.
Prvi korak jest zagrijati veliku tavu i staviti pancetu. Pržite je dok ne postane hrskava i zatim ocijedite ulje. Drugo, morate uzeti zdjelu i umutiti žumanjke zajedno s pecorinom i parmezanom. U smjesu također dodajte sol i papar.
VEZANI ČLANCI:
Treći i posljednji korak jest kuhanje tjestenine u kipućoj slanoj vodi dvije minute. Ocijedite tjesteninu i prebacite je u zdjelu sa smjesom od jaja. Promiješajte pa dodajte pancetu i žlicu vode od tjestenine. Stavite na tanjur i po vrhu naribajte još parmezana.
Mnogi ljudi griješe kada u ovo jelo stavljaju vrhnje za kuhanje. Naime, to je pogrešno. Talijani ga u svoju izvornu carbonaru nikada ne stavljaju. Također, oni umjesto pancete koriste guanciale, odnosno suhomesnati proizvod koji se dobiva sušenjem mesa svinjskih obraza, a naziv je dobio po talijanskoj riječi za obraz.
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:
U carbonaru ide guanciale ili ti ga suha obrazina i po mogućnosti bez parmigiana samo pecorino.