kraljica sezone

Kukuruzni kolač s mandarinama neopisivo je sočan i ukusan, a ne sadrži ni šećer ni gluten

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Kukuruzni kolač s mandarinama neopisivo je sočan i ukusan, a ne sadrži ni šećer ni gluten
06.11.2022.
u 06:02
Probudite svoje ukućune mirisom ovog aromatičnog kolača koji će nestati u trenu. Recept smo posudili od naše poznate gastroblogerice, Nasje Duplančić, čija su jela davno stekla kultni status među ljubiteljima ukusne i zdrave hrane.
Pogledaj originalni članak

Omiljena sezonska namirnica koju jednako vole odrasli i djeca obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B skupine te kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo. Ukoliko se volite hraniti sezonski, uravnoteženo i zdravo na blogu Mama, ja sam gladan pronaći ćete mnoštvo korisnih savjeta i dobrih ideja. Evo današnjeg recepta! 

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Kukuruzni kolač s mandarinama

Sastojci:

220 g kukuruznog brašna

prstohvat soli

5 mandarina (cca 420 g) - s korom

4 žlice meda

3 jaja srednje veličine

1 puna žličica cimeta

1/2 žličice kardamoma

1 prašak za pecivo

2 dl mlijeka

2 žlice maslinova ulja

kalup za quiche (promjer 28 cm)

maslac za premazivanje kalupa

Priprema:

Mandarine operite (ne gulite ih) pa ih stavite kuhati u lonac hladne vode da omekšaju (oko pola sata). U zdjelu stavite brašno, sol, prašak za pecivo i sve promiješajte. U drugu zdjelu stavite 3 jaja, cimet, kardamom i 3 pune žlice meda pa pjenjačom dobro promiješajte. Kad su se mandarine skuhale, prebacite ih u multipraktik i usitnite tako da dobijete pire. Prebacite mandarine u zdjelu da se malo ohlade. Dodajte im žlicu meda i promiješajte. Sada u zdjelu s brašnom ubacite tučena jaja i mlijeko pa dobro promiješajte. Umiješajte ulje i mandarine. Sve prebacite u kalup koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta i pritom pripazite da vam kolač ne zagori. Dosta će brzo dobiti lijepu boju. Možete ga, po želji, posuti šećerom u prahu (brezinim ili kokosovim).

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan




 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.