Konoba Tereža je u Tisnom. Stižemo po – preporuci. Tu se jede dobro.
– Baba je bila Tereža. Imala je pansion ovdje još u 50-ima. Otac Mile je počeo s konobom nakon što je vodio niz restorana u Zagrebu. Mama Ana je u kuhinji, brat Martin na roštilju, a ja sam – s gostima. Ma ovo je prava obiteljska konoba! A sve je počelo s babom i didom – kaže Domagoj Berak (37).
Jastozi su u bazenu, čekaju goste.
Imaju peku, ali i pašticadu, biftek, školjke, što god gost želi.
Ribu im donose Mladen i Ivica. Ribari iz Jezera, oni su najpoznatiji ribari na otoku.
No, jastozi su ono što gosta privuče.
– Evo, čuo sam priču iz Zadra, da je došla turistica, vidjela ovakav sličan akvarij i rekla “Želim osloboditi sve jastoge, da nisu u akvariju” – kaže Domagoj.
I što je bilo?
– A kažu da su konobari izvagali jastoge, odnijeli ih i bacili u more, a ona da je platila račun. Kod mene ta turistica još nije bila – smije se.
Malo je vremena za smijeh. To su rijetki trenuci. Radi se, restoran je pun, gosti su gladni...
Dobro se jede ovdje – mi smo pojeli tartar od tune (105 kuna) i sjajnu voćnu tortu (25). I pije se dobro, sve domaće – Debit Sladić Plastovo, Babić Rak Šibenik. Bibich R6.
Lijepo mjesto, mirno, i fino. Baš obiteljski, kako i treba...
Kakve su cijene?