UŠTEDITE VRIJEME

Mesne okruglice u curry umaku: Brzo i jednostavno, a imat ćete ručak par dana

Mesne okruglice u curry umaku: Brzo i jednostavno, a imat ćete ručak par dana
26.09.2019.
u 06:53
Food blogerica započela je svoju avanturu kako bi uštedjela novac i kako bi djetetu na stol stavila zdrav i uravnotežen obrok te je s nama podijelila jedan točno takav recept.
Pogledaj originalni članak

Nasja Duplančić odrasla je u obitelji u kojoj se sve vrtjelo oko hrane i blagovaoničkog stola, kako to i jest u dalmatinskim obiteljima. Ubrzani način života i nju je natjerao da djetetu kupi obrok u pekarnici umjesto da sprema zdrav obrok, no odlučila je tome stati na kraj. Odlučila je raditi tjedne jelovnike i počela se opskrbljivati na lokalnoj tržnici pripremajući uravnotežene i ukusne obroke. Sve je to odlučila staviti na blog pod nazivom ''Mama, ja sam gladan'', a posebnost Nasjina bloga je u tome što su recepti poslagani po godišnjim dobima uz popis svih sezonskih namirnica. Također, ona hranu crta riječima stoga nećete vidjeti fotošopirane fotografije, već poučne i zanimljive priče o hrani

Recept za mesne okruglice u curry umaku

Sastojci: 

Za mesne okruglice:

oko 500 g mljevene junetine (od vrata)

1 luk

sol, papar i 1 žlica maslinovog ulja

Za curry:

1/2 manjeg luka

1 žlica curry začina

malo kurkume u prahu (po želji)

oko 3 dl mesnog temeljca

malo mlijeka

1 žličica brašna

maslac ili ulje, sol, sjeckani peršin

Priprema:

Meso stavite u zdjelu, dodajte sasvim sitno sjeckani luk, sol papar i ulje. Dobro rukama promiješajte i ostavite dok ne napravite umak. Kada je umak gotov, formirajte dlanovima okruglice i slažite ih na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite u dobro zagrijanoj pećnici na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta. Za umak luk sasvim sitno nasjeckajte i stavite ga pirjati na malo ulja. Kada postane staklast, dodajte brašno, curry i kurkumu i sve kratko promiješajte. Ulijte temeljac miješajući. Pustite da kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte oko 1 dl mlijeka. Ako vam se čini rijetko, dodajte još malo brašna koje ste prethodno otopili u malo hladne vode ili mlijeka. Na kraju ubacite okruglice, promiješajte i servirajte uz rižu. 

Dobar vam tek!

 

Po domaću junetinu za mesne okruglice krenite do najbliže mesnice ili do tržnice. 

 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GR
gragakarlovac
13:00 26.09.2019.

Hrvati vole indiju, njihova hrana je ukusna...

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
10:24 26.09.2019.

Izgleda kao povraćotina. I inače nisam zagovornik "svjetske kuhinje". Mišljenja sam da nas je (naš metabolizam) priroda i evolucija kroz tisućljeća "uštimala" za naše podneblje. Curry, kvinoje, kuskusi, i slično su za svoja podneblja. Znači kupus, krumpir, salate, poma, kukumar, balancana, petrusimul, maslina, mandarina, jabuka, šljiva, smokva, lubenica, tikva, dinja, itd...