Slano&Slatko

Mjehurići za posebne prigode sjajno ljube i sirovu hranu

Foto: Thinkstock
Mjehurići za posebne prigode sjajno ljube i sirovu hranu
01.12.2015.
u 17:00
S obzirom na to da postoje različiti stilovi i karakteri pjenušaca, svaki od njih traži drukčiji pristup pri sljubljivanju
Pogledaj originalni članak

Pjenušac je najčešće gastronomski u “upotrebi” kao aperitiv, ima i značajnu ulogu u svečanim prigodama poput Nove godine, rođendana, godišnjica, vjenčanja i meni osobno najdražu - u porinuću brodova!

Međutim, postavlja se pitanje kako i koji pjenušac ljubi spizu i kako se može kombinirati s njom.

Mislim da tu kombinacijama nema kraja, osim s krupnom divljači i jako teškim umacima. S obzirom na to da postoje različiti stilovi i karakteri pjenušaca, svaki od njih traži drukčiji pristup pri sljubljivanju.

Da ne bismo previše zakomplicirali priču, odredit ćemo njegove generalne karakteristike najvažnije za spajanje s hranom.

Dominantna karakteristika je perlaž - mjehurići (oni naglašavaju senzaciju svježine ) i generalno izraženije kiseline, mineralnost (šampanjac Plešivica, Zagorje, Franciacorte, Aaumur itd.) te elegantnu i suptilnu strukturu.

S kojim se namirnicama svježina i perlaž odlično slažu čitajte u novom broju magazina Slano&Slatko!

>>Blagdani počinju uz Slano&Slatko

>>ROSÉ - besramna podatnost sljubljivanja sa svakom hranom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.