sve se može

Izgubila je čak 109 kilograma i danas je prava 'bomba'

Foto: Instagram
Izgubila je čak 109 kilograma i danas izgleda odlično
Foto: Instagram
Izgubila je čak 109 kilograma i danas izgleda odlično
Foto: Instagram
Izgubila je čak 109 kilograma i danas izgleda odlično
05.07.2017.
u 08:55
Iako se cijeli život borila s kilogramima, najviše neželjenih kilograma nabacila je tijekom druge trudnoće, čak 91 kilogram
Pogledaj originalni članak

Pretilost je posljednjih desetljeća postala najveća prijetnja ljudskom zdravlju. Zaprijetila je "životom" i  Abby Lutz iz Sjeverne Karoline koja je u jednom trenutku težila 193 kilograma. 

Majka dvoje djece, 34-godišnja Abby, gotovo da više i nije mogla hodati kada se odlučila na drastičnu promjenu u svom životu kako bi sačuvala svoje zdravlje i život.

Iako se cijeli život borila s kilogramima, najviše neželjenih kilograma nabacila je tijekom druge trudnoće, čak 91 kilogram. Zbog toga je i njeno nerođeno dijete bilo lošijeg zdravlja, a i kćerkica Clara rodila se mjesec dana ranije. 

Završila je na operacijskom stolu, a tijekom 12-satne operacije ugradili su joj želučanu premosnicu kako bi riješila problem pretilosti. Debljina je za sobom "vukla" i lijekove za snižavanje visokog tlaka i lijekove za dijabetes s kojima se borila. Abby je medicinska sestra i kroz svoju dugogodišnju karijeru gledala je pacijente koji se bore s dijabetesom, a koji su zbog svoje bolesti ostajali bez prstiju ili nogu.

Foto: Instagram
Izgubila je čak 109 kilograma i danas izgleda odlično
Foto: Instagram

Abby se zgrozila  prisjetivši se toga i pomislivši da se i njoj može dogoditi ista strašna sudbina i to prije nego što napuni 35 godina. Bilo je vrijeme za drastične promjene u životu kako bi spasila svoj i kćerin život. Krenula je isprobavati razne dijete i mijenjala je prehrambene navike 2007. godine, a kasnije se i pridružila skupini za trčanje. Trčali su minutu, a zatim su dvije minute hodali. Danas je iza nje pet godina trčanja, izgubljenih čak 109 kilograma i mnoštvo objavljenih fotografija na Instagramu koje su inspirirale mnogo drugih ljudi širom svijeta da uzmu zdravlje u svoje ruke i naprave pozitivne promjene u svom životu. 

Danas  živi zdrav život i nastavlja trčati, ponekad čak ustaje i oko 3.30h ujutro kako bi stigla odraditi svoj svakodnevni trening, ali poručuje:

– Uvijek sam se brinula o drugima, morala sam početi brinuti se i o sebi!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SC
schwertransport
09:09 05.07.2017.

A na koji nacin je izgubila visak koze?

VL
vladimir964
09:20 05.07.2017.

Ovo je teško povjerovati. Nakon tolikoga gubitka težine (sala) ostaje najmanje 6-8 kilograma istegnute kože. Ni traga operacijama, a ni na butinama nema pruga, koje se ne mogu sakriti.

SI
Sidro123
10:52 05.07.2017.

Bravo za nju i dobro izgleda, poslije ovako velikog gubitka težine višak kože je dignut poslije sa operacijom, to se podrazumjeva.