Ako trebamo odabrati koji sastojak u kolačima najviše volimo, limun će se naći na samom vrhu liste. Njegova zamamna aroma širi se cijelim domom i jednostavno zove na još. O zdravstvenim blagodatima ovog agruma ne moramo ni govoriti. Pređite radije s riječi na djela i iznenadite ukućane s ovom neodoljivom slasticom za koju nam je recept darovala naša poznata slastičarka Petra Jelenić.
Muffini od limuna i maka s maslinovim uljem
Potrebno vam je:
360 g glatkog brašna
1 žlica praška za pecivo
300 g omekšalog maslaca
80 ml maslinova ulja
7 jaja
250 g šećera
fino ribana korica 4 limuna
2 velike žlice maka u zrnu
Priprema:
Pomiješajte suhe sastojke. Maslac i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte maslinovo ulje i jedno po jedno jaje. U fino izrađenu smjesu maslaca i jaja umiješajte suhe sastojke. Punite kalupiće za muffine i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
trideset dkg putra i 7 jaja u muffine? Pa ne radim tortu za svadbu