Kukuruzno brašno poželjno je kombinirati s drugim vrstama brašna, a razlog tome je što, na primjer, kruh bude iznimno tvrd ako se koristi samo kukuruzno brašno, a to mnogima nije po volji, osobito djeci. Ovaj jednostavan recept kod kojeg nema dizanja tijesta sigurno će postati jedan od korištenijih u vašoj kuhinji.
Pripremite jednostavan i zdrav obrok, pun vitamina i korisnih proteina:
Brzi kukuruzni kruh
Sastojci:
120 g kukuruznog brašna
480 g glatkog pšeničnog brašna
1,5 vrećica praška za pecivo
2 žličice soli
2 žlice maslinova ulja (može i sucokretova ili biljnog)
400-500 ml mineralne vode
Sastojci za premaz:
žlica ulja i po želji žlica sezama ili drugih sjemenki po želji
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup u kojem ćete peći kruh dobro nauljite. U posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Oblikujte kruh po želji uz malo brašna. Premjestite tijesto u kalup, premažite s malo ulja, po želji pospite sjemenkama (lagano ih rukom utisnite u tijesto) i pecite u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o jačini pećnice). Gotov kruh poprskajte s malo vode, pokrijte krpom i ohladite.