Dobro je znati

Na ova 3 načina sigurno još niste jeli (i pili!) lubenicu, a evo i kako ćete odabrati najbolji plod na tržnici!

Foto: Shutterstock
Na ova 3 načina sigurno još niste jeli (i pili!) lubenicu, a evo i kako ćete odabrati najbolji plod na tržnici!
15.07.2022.
u 06:00
Ono što već i vrapci na grani znaju jest da ako na lubenicu stavite malo soli, okus je još slađi jer je sol prirodni pojačivač okusa. No, jeste li probali carpaccio od lubenice i to u kombinaciji s tunom? Mi smo uživali!
Pogledaj originalni članak

Prije nego se upustite u pripremu recepata s lubenicom trebate odabrati najbolju lubenicu na tržnici. Da se ne biste razočarali kad je kod kuće razrežete, pripazite na nekoliko važnih detalja. Prvo, lubenica treba biti čvrsta i simetrična, bez "modrica", posjeklina ili udubljenja. Kad je primite u ruke, morate osjetiti njezinu težinu, osobito kod većih primjeraka, a s donje strane treba imati kremastožutu mrlju – to je dio na kojem je plod odležavao na tlu dok je dozrijevao na suncu. I na kraju, ne manje važno, izrezano meso lubenice mora biti gusto, čvrsto i izgledati vlažno – to znači da ste kupili svježu i zrelu lubenicu u kojoj ćete uživati baš u svakom zalogaju i svim mogućim kombinacijama. Evo i recepata!

Foto: Shutterstock

Carpaccio s tunom i lubenicom

Sastojci (za 4 osobe):

400 g sirove tune

400 g lubenice

4 žlice maslinova ulja

100 g komorača

sol

poprskati sokom limuna, po želji

Priprema:

Lubenicu i tunu narežite na tanke ploške i složite na tanjur. Narežite komorač i složite preko tune i lubenice. Marinirajte maslinovim uljem i solju. Na kraju možete dodati malo soka limuna.

Foto: Carpaccio©daar_op_dulve

Lubenica i feta sir

Sastojci (za četiri male porcije):

1 kg lubenice

200 g feta sira

1 limeta

2-3 grančice majčine dušice ili mente

3 žlice maslinova ulja

1 prstohvat soli

crveni luk, med i orasi, po želji

Priprema:

Narežite lubenicu na komade veličine zalogaja, marinirajte sokom limete, solju i maslinovim uljem, a zatim dodajte fetu i začinsko bilje – et voilà! Uz malo crvenog luka, meda i oraha, salata će biti još intenzivnijeg okusa.

Foto: Oliveoilandlemons

Popodnevni koktel

Sastojci:

0,3 l tekile

0,2 l Havana ruma

0,1 l maraskina

0,3 l soka od maraske

blendana lubenica

mojito ice cube

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke, a za potpuni dojam poslužite u čaši za koktele.

Foto: Hotel&Spa Iadera

Recepti: Falkensteiner Hotels & Residences

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.