Slatke priče

Na ove štrukle s trešnjama navalit ćete kao da sutra ne postoji – pripremite odmah duplu dozu!

Foto: Hrvoje Serdar
Na ove štrukle s trešnjama navalit ćete kao da sutra ne postoji – pripremite odmah duplu dozu!
18.06.2022.
u 07:00
Restoran Terbotz je poznat po svojim domaćim desertima kao što su štrukli s višnjama, međimurska gibanica i domaći sladoledi u raznim okusima, a sve po receptima chefice Silvije Horak.
Pogledaj originalni članak

Sezona trešanja omiljeno nam je doba godine i naprosto uživamo u receptima u kojima su ovi slatki plodovi glavne zvijezde. Ovi tradicionalni štrukli s trešnjama oduševit će vas i sigurno će se tražiti komad više.

Foto: Hrvoje Serdar

Štrukli s trešnjama

Za tijesto:

500 g glatkoga brašna

0.5 dl ulja

1 žličica soli

1 jaje

mlaka voda po potrebi

Za nadjev:

500 g očišćenih trešanja

100 g šećera

50 g krušnih mrvica

vanilin sećer

Foto: Hrvoje Serdar

Priprema:

Od brašna, ulja, jaja, soli i mlake vode zamjesite tijesto. Tijesto premažite uljem i ostavite da odmori sat vremena. Odmoreno tijesto razvucite rukama na čitavu površinu stola, debele rubove tijesta odrežite, rasporedite nadjev i smotajte štrukle. Štrukle složite na namašćeni lim, zalijte kiselim vrhnjem i pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.