weekend food festival

Na ovo ste čekali godinu dana! Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova već su u prodaji

Foto: Weekend Food Festival
Na ovo ste čekali godinu dana! Gala večere u režiji najboljih svjetskih i domaćih chefova već su u prodaji
23.03.2023.
u 15:42
Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski chefovi David Žefran i Igor Jagodic te predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar... Središte svjetske kulinarske scene uskoro seli u Rovinj, gdje će vodeći svjetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posjetitelja na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.
Pogledaj originalni članak

Ovim renomiranim chefovima pridružiti će se podjednako impresivna domaća postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.

Foto: Weekend Food Festival

Najbolji svjetski i domaći chefovi udružit će snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala. U četvrtak, večer prije službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održat će se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski chefovi  Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Maša Salopek, Marina Gaši i Bruno Vokal, uz domaćina Jeffrey J Vellu pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak  će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gdje će spektakularne delicije pripremati Ricard Camarena, čiji restoran u Valenciji nosi čak dvije Michelinove zvjezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka, te vrhunski pastry chef nove generacije Luka Pavić. 

Foto: Weekend Food Festival

Foto: Weekend Food Festival
Foto: Weekend Food Festival

Subota je rezervirana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja. “La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo donijet će dašak Italije jer će večeru pripremati chefovi restorana Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo, uz domaćina Jeffreya J Vellu i pastry cheficu Teu Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Joao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz Mano2 i David Žefran iz slovenskog restorana Milka spojit će more i kopno kroz tematsku večeru Mare e monti, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenskog chefa Igora Jagodica iz ljubljanskog Strelca te predstavnika New Balkan Cuisine kulinarskog pokreta, Vanju Puškara iz Srbije. 

Foto: Weekend Food Festival

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj ponovno postaje središte sveg onog što intrigira nepce. Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji. Više informacija pronađite na službenoj stranici festivala. Naravno, broj mjesta je ograničen!

Foto: Weekend Food Festival

Weekend Food Festival

Predstavljen je Manifest hrvatske kuhinje: Evo što se krije iza važnog dokumenta za gastro scenu

Rovinjski Weekend Food Festival otvoren je panelom pod nazivom „Manifest hrvatske kuhinje“ na kojem je predstavljen jedan od najambicioznijih projekata moderne hrvatske gastronomije. Smjernice i glavni ciljevi projekta navedeni su u istoimenom dokumentu koji će biti upućen svim relevantnim institucijama, kuharima, restoraterima, hotelijerima, malim proizvođačima, distributerima i drugim akterima gastronomske scene.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.