volimo sirovo

Na slici je tiramisu koji još niste ni probali, a već je postao vaš omiljeni kolač!

Foto: Nikola Matić
Na slici je tiramisu koji još niste ni probali, a već je postao vaš omiljeni kolač!
23.01.2023.
u 10:11
Sirova prehrana sve je popularniji trend među ljudima koji žele dug i zdrav život, a posljednjih godina kao glavni autoritet na ovom području profilirala se Mihaela Brijak Gutierrez od koje smo i posudili recept za ovaj neopisivo ukusan kolač vrlo jednostavan za pripremu.
Pogledaj originalni članak

Većina ljudi pod sirovojelstvom podrazumijeva konzumaciju voća i povrća. Važno je naglasiti da ljudski organizam ne može funkcionirati samo na voću i povrću. Zato u organizam trebamo unositi i proteine biljnog podrijetla (grahorice, zelenje), žitarice – idealno klice i, naravno, masnoće (biljna hladno prešana ulja – maslinovo, kokosovo, bučino, laneno). Odlučite li se za ovu vrst prehrane iznenadit će vas bogatstvo okusa koje dugo niste imali prigodu osjetiti, a osobito u desertima poput ovog tiramisua.

Foto: Nikola Matić

Tiramisu

Sastojci:

  • 2 šalice bademova brašna
  • 2 šalice kokosova brašna
  • 1 šalica datulja
  • 1 šalica kokosova ulja
  • 4-5 žlica agavina sirupa
  • 4-5 žlica rogača
  • vanilija

Priprema:

Miksajte bademovo brašno sa datuljama, rogačem i kokosovim uljem. Pola dobivene smjese raširite u kalupu. Kokosovo brašno miksajte s malo vode, kokosova ulja i agavina sirupa, te malo vanilije. Dobivenu smjesu raširite preko tamne smjese. Ponovo prekrijte s tamnom smjesom i na kraju s bijelom smjesom. Vrh torte pospite s rogačem ili kakaom u prahu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.