Tijekom karantene na društvenim mrežama pokrenuti su razni novi trendovi i isprobani mnogi novi recepti. Kruh se jako često radio, a iznimno popularan postao je onaj od banane. No kako se godišnja doba mijenjaju, mijenjaju se i recepti. Tako je sada postao popularan kruh od bundeve, koji se može jesti u slatkoj i u slanoj varijanti, a mi donosimo recept koji možete isprobati ovog vikenda.
Recept je na svom Instagram profilu podijelio korisnik pod nazivom PreppyKitchen, a oduševio je mnoge.
Sastojci:
- 210 g brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- pola žličice soli
- pola žličice praška za pecivo
- jedna i pol žličica cimeta
- četvrtina žličice mljevenog đumbira
- četvrtina žličice pimenta
- pola žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 120 mililitara biljnog ulja
- 133 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- jedna žličica vanilije
- 300 g pirea od bundeve
- 60 mililitara mlijeka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup za pečenje dimenzija 9 × 5 papirom ili maslacem te pobrašnite.
Dodajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol, cimet, piment, muškatni oraščić i đumbir u veliku zdjelu, zatim umutite i ostavite sa strane.
U posebnu posudu dodajte ulje, bijeli i smeđi šećer i jaja. Umutite zajedno dok ne postane glatko.
Dodajte vaniliju, pire od bundeve i mlijeko pa umutite dok se potpuno ne sjedine, a zatim sve miješajte dok se ne sjedini.
Ulijte smjesu u pripremljeni kalup za pečenje, a zatim pecite oko sat vremena. Nakon 40 minuta možete labavo prekriti folijom da vrh previše ne pocrni.
Vaš kruh od bundeve gotov je kada drveni štapić, umetnut u sredinu izađe čist, a sredina se opruži kad se lagano pritisne. Ostavite da se ohladi 30 minuta prije vađenja i rezanja.
Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je vlastitu tvrtku: