Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.
Sastojci:
- 350 ml vode
- 140 g riže
- 600 ml kokosovog mlijeka
- 2 žlice naribane narančine korice
- Pola žličice soli
- 50 g šećera
- 1 jaje
Za preljev od šumskog voća:
- 300 g šumskog voća
- 50 g šećera
- 2 žlice svježeg soka od naranče
Influencerica Matea Frajsberger o svojoj borbi s napadajima panike: "Bila sam u strahu što će ljudi o meni misliti, dok nisam ispričala sve što mi je bilo na duši!
Priprema:
Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.
U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre.
Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta. U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.
Ovo je 10 najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:
Kao prvo ide obično mlijeko, kao drugo niti sam jela, niti bi probala, a kao treće zove se sutlijaš