Potraga za receptima za brza i ukusna jela nikad ne prestaje, a neke od njih stvarno se isplati sačuvati jer uz malo truda dobit ćete izvrstan obrok.
Šparoge sa sirom u lisnatom tijestu
Sastojci:
275 g lisnatog tijesta
200 g šparoga
200 g svježeg kozjeg sira
100 ml kiselog vrhnja
1 jaje
100 g naribane gaude
50 g naribanog grana padana
sol, papar
Za premazivanje:
1 jaje
Priprema:
Šparogama odstranite donji, tvrdi dio stapke (kidajte ih tamo gdje same pucaju), operite ih i kratko blanširajte u slanoj vodi pa zatim ocijedite. Pripremite nadjev: u zdjelu stavite svježi sir, dodajte vrhnje, jaje, naribani sir, posolite pa dobro promiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na papiru za pečenje tanko razvaljajte lisnato tijesto, izrežite ga na šest jednakih kvadrata, na svaki komad tijesta rasporedite dio nadjeva i šparoga. Rubove premažite razmućenim jajetom i njima preklopite šparoge pa tijesto premažite i izvana. Zajedno s papirom prebacite jastučiće u lim za pečenje, stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok tijesto lagano ne porumeni.