Za prste polizati

Ne možete klincima "podvaliti" šparoge? Zamotajte ih u lisnato tijesto, a gorčinu ublažite prefinim nadjevom – uspjeh zagarantiran!

Ne možete klincima "podvaliti" šparoge? Zamotajte ih u lisnato tijesto, a gorčinu ublažite prefinim nadjevom – uspjeh zagarantiran!
05.05.2022.
u 07:46
Kad smo ih prvi put pripremali, šparoge sa sirom u lisnatom tijestu planule su u trenu i tražilo se jastučić više. Ovo jelo možete pripremiti s divljim šparogama, ali i onim iz uzgoja, kako vam je draže.
Pogledaj originalni članak

Potraga za receptima za brza i ukusna jela nikad ne prestaje, a neke od njih stvarno se isplati sačuvati jer uz malo truda dobit ćete izvrstan obrok.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Šparoge sa sirom u lisnatom tijestu

Sastojci:

275 g lisnatog tijesta

200 g šparoga

200 g svježeg kozjeg sira

100 ml kiselog vrhnja

1 jaje

100 g naribane gaude

50 g naribanog grana padana

sol, papar

Za premazivanje:

1 jaje

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Priprema:

Šparogama odstranite donji, tvrdi dio stapke (kidajte ih tamo gdje same pucaju), operite ih i kratko blanširajte u slanoj vodi pa zatim ocijedite. Pripremite nadjev: u zdjelu stavite svježi sir, dodajte vrhnje, jaje, naribani sir, posolite pa dobro promiješajte. Pećnicu zagrijte na 200 °C. Na papiru za pečenje tanko razvaljajte lisnato tijesto, izrežite ga na šest jednakih kvadrata, na svaki komad tijesta rasporedite dio nadjeva i šparoga. Rubove premažite razmućenim jajetom i njima preklopite šparoge pa tijesto premažite i izvana. Zajedno s papirom prebacite jastučiće u lim za pečenje, stavite u zagrijanu pećnicu pa pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok tijesto lagano ne porumeni.

Za ozbiljne amatere

Mladi pastry chef radi famozne kolače, a recept za tortu od jagoda, kivija i banana izazov je za najhrabrije!

Mladi inženjer robotike Krešimir Bonačić Krešić u duši je oduvijek bio slastičar, a prije par godina napokon je dobio i službenu potvrdu za to na prestižnoj gastroakademiji Italian Culinary Institute for Foreigners. Njegove slastice uistinu su nešto posebno – predlažemo da se već danas uvjerite u to i pokušate pripremiti tortu za kojom će svi doma poludjeti.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.