Lokalno

Nedavno smo uživali u hobotnici na novaljski konobe hotela Boškinac - pripremite je sami prema ovom jednostavnom receptu

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Nedavno smo uživali u hobotnici na novaljski konobe hotela Boškinac - pripremite je sami prema ovom jednostavnom receptu
26.03.2021.
u 07:00
Ali kako postići da se komadići hobotnice tope u ustima dok ih jedete, kao što je to bio slučaj u Boškincu? Puno je savjeta, a oni najpoznatiji su da hobotnicu treba zamrznuti prije nego ćete je kuhati i - naravno - ne solite vodu u kojoj ćete kuhati ovu gurmansku poslasticu!
Pogledaj originalni članak

U čemu je tajna ovog jela koje plane u sekundi nije teško pogoditi - hobotnica, krumpir, češnjak, maslinovo ulje, peršin - savršena kombinacija tekstura, okusa i aroma kojima je teško odoljeti. Hobotnica na novaljski tradicionalno je jelo koje se servira toplo, a premda se uglavnom poslužuje kao predjelo, može bez problema preuzeti ulogu glavnog jela.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Hobotnica na novaljski

Sastojci:

1 kg hobotnice

1,5 kg krumpira

150 ml maslinova ulja

4-5 češnja češnjaka

obilati stručak svježeg peršina

mljeveni crni papar

sol

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Hobotnicu stavite kuhati u kipuću vodu, kuhajte je dugo da fino omekša. Kad vidite da je omekšala, ubacite komade krumpira da se kuhaju s hobotnicom još neko vrijeme. Kad je gotova, hobotnicu narežite na komade, pomiješajte s krumpirom koji ste djelomično izgnječili (ali ne do kraja!), maslinovim uljem i malo vode u kojoj ste sve kuhali (količinu vode možete odmjeriti po ukusu, volite li više ili manje). Zatim dodajte sjeckani češnjak i peršin i na kraju jelo začinite solju i mljevenim crnim paprom. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.