Jednostavno

Nedjeljni ručak: Brza i fina pita sa svježim kravljim sirom i pečenim jajima

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Nedjeljni ručak: Brza i fina pita sa svježim kravljim sirom i pečenim jajima
04.01.2014.
u 12:00
Priprema ove fine pite trajat će oko 45 minuta, a za potrebne sastojke morat ćete izdvojiti oko 80 kuna.
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: za tijesto: 250 g glatkog brašna, sol, šećer, 200 g maslaca; za nadjev: 300 g špinata, 2 dl kiselog vrhnja, pet jaja, 200 g kravljeg sira, vlasac, muškatni oraščića

PRIPREMA: Umijesite fino tijesto i ostavite ga pola sata da odmori. Blanširajte špinat, ocijedite, narežite na trakice i kratko zapržite na maslinovu ulju i češnjaku. Ocijedite kravlji sir, izmiješajte ga s vrhnjem i jednim jajem, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Razvaljajte tijesto, oblikujte ga prema pekaču i pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite, dodajte red špinata pa red sira i vrhnja. Na vrhu razbijte četiri jaja i vratite u pećnicu još 20 minuta.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Minestrone s grahoricama i repom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Meggi
Meggi
17:37 04.01.2014.

To je quiche (il po balkanski kiiš)

Avatar DŠ.....
DŠ.....
17:09 04.01.2014.

Narod se kljuka neprobavljivim smećem. Spomenuti sastojci u istomu obroku iznimno zakiseljuju organizam koji je dodatno opterećen povećanom količinom toksina. Probava pati, muče se bubrezi i jetra, srce radi prekovremeno. Jela moraju biti bez otrovne kombinacije ugljikohidrata i bjelančevina, lako probavljiva. A kineska medicina davno je otkrila da su to žitarice punoga zrna i povrće. Usto ide malo začina, soli, limunova soka i maslinova ulja. Nema kruha, nema mesa prepunoga hormona, ribe što obiluje teškim metalima, nema alergija, boleština, mučenja. Kada će se ovaj narod već jedanput opametiti?