SASTOJCI: za tijesto: 250 g glatkog brašna, sol, šećer, 200 g maslaca; za nadjev: 300 g špinata, 2 dl kiselog vrhnja, pet jaja, 200 g kravljeg sira, vlasac, muškatni oraščića
PRIPREMA: Umijesite fino tijesto i ostavite ga pola sata da odmori. Blanširajte špinat, ocijedite, narežite na trakice i kratko zapržite na maslinovu ulju i češnjaku. Ocijedite kravlji sir, izmiješajte ga s vrhnjem i jednim jajem, začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Razvaljajte tijesto, oblikujte ga prema pekaču i pecite 10 minuta na 180°C. Izvadite, dodajte red špinata pa red sira i vrhnja. Na vrhu razbijte četiri jaja i vratite u pećnicu još 20 minuta.
>>Prijedlog za subotnji ručak: Minestrone s grahoricama i repom
To je quiche (il po balkanski kiiš)