Badnja večer za stolom

Nema do fritula na Badnju večer - Tea Vunić dala nam je recept uz koji ne možete pogriješiti!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Nema do fritula na Badnju večer - Tea Vunić dala nam je recept uz koji ne možete pogriješiti!
24.12.2021.
u 07:03
Na Badnjak ne može bolje od mirisnih fritula u koje Tea obavezno nariba svježu jabuku, zbog čega su vrlo lagane i izdašne, a mi smo ih probali uz Vunićev domaći liker od kave i oduševili se!
Pogledaj originalni članak

Tea i Stiven Vunić u svom restoranu Zijavica u Mošćeničkoj Dragi svojim gostima u vrijeme Adventa obavezno kao desert serviraju Teine fritule, a tako će biti i danas u vrijeme ručka na prepunoj terasi ovog popularnog restorana.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ako niste rezervirali stol, ne znači da ne možete uživati u ovoj tradicionalnoj poslastici po Teinu receptu. Tea obavezno ostavi tijesto da odmara preko noći, a vi ga još uvijek stignete zamijesiti uz jutarnju kavu i do večeri će biti taman kako treba za najfinije blagdanske fritule. Evo i recepta!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Teine blagdanske fritule

Sastojci:
500 g brašna
20 g kvasca
2 žumanjka
90 g suhog voća po želji
50 g šećera
20 g maslaca, otopljenog
200 ml mlijeka
rakija po želji
1 ribana jabuka
korica limuna
korica naranče
prstohvat soli

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:
Prvo pjenjačom izmiješajte sve mokre sastojke i šećer pa smjesi dodajte suhe sastojke, suho voće, koricu limuna i naranče i ribanu jabuku. Dobro izmiješajte i ostavite tijesto da odmara preko noći. Fritule pecite svježe, odmah prije posluživanja pazeći da ulje bude dovoljno vruće (ne prevruće!) da se fritule stignu lijepo ispeći iznutra, a ne izgore izvana. Po želji pospite šećerom u prahu, poslužite i uživajte u blagdanu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.