Ideje za Uskrs

Nema Uskrsa bez mlade janjetine. Isprobajte ovaj božanstveni recept!

Nema Uskrsa bez mlade janjetine. Isprobajte ovaj božanstveni recept!
11.04.2020.
u 07:01
Godinama pripremate janjetinu na isti način i glavni ste autoritet u obitelji kad je ovo meso u pitanju. Ove godine isprobajte recept koji nam je darovala Ana Grgić i nadmašite sami sebe.
Pogledaj originalni članak

Janjetina je bogata okusom i ne zahtijeva mnogo začina, ali se izvrsno slaže s češnjakom, origanom, ružmarinom, mažuranom, metvicom i majčinom dušicom. Nemojte pretjerati jer su već dvije grančice ružmarina dovoljne za nekoliko kilograma mesa.

Pravi ljubitelji poke bowla obožavat će ovaj recept:

Janjetina

Potrebno vam je:

2 kg janjeće koljenice

limun

ružmarin

timijan

metvica

češnjak

maslinovo ulje

Priprema:

Janjetinu premažite uljem i začinima (češnjakom, limunom, svježim ružmarinom, majčinom dušicom i metvicom) pa ostavite da ostoji preko noći ili nekoliko sati. Stavite u posudu za pečenje, čvrsto pokrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 90 minuta. U međuvremenu pripremite ratatouille. Skinite foliju, ako je meso mekano stavite na janjetinu nekoliko kockica maslaca i nastavite peći bez folije 15-ak minuta kako bi meso dobilo lijepu smećkastu boju.

Ratatouille

Potrebno vam je:

1 patlidžan

1 tikvica

1 glavica luka

1 crvena paprika

1 žuta paprika

½ kg rajčica

½ kg rajčica za umak

2 češnja češnjaka

timijan

ružmarin

sol, papar

maslinovo ulje

Priprema:

Povrće operite, odrežite peteljke, a potom narežite na jednake tanke ploške. Sitno nasjeckajte luk i češnjak, prepržite na maslinovu ulju te dodajte usitnjenu i oguljenu rajčicu za umak. Dodajte sol, papar, timijan te pirjajte 15-ak minuta. Umak od rajčice prebacite u posudu za pečenje te na njega u krug rasporedite ploške povrća. Začinite maslinovim uljem i dodajte začine, poklopite poklopcem ili folijom te pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Maknite poklopac ili foliju te vratite u pećnicu na 20-ak minuta da povrće dobije zlatnu boju.

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VA
valpovo
15:09 28.03.2021.

tko jede jos meso ajmo malo vegeterijanstva spasimo zivotinje

Avatar Šangaj
Šangaj
09:58 14.04.2020.

Kakva janjetina?!Slavonska kuhana šunka,hren iz vrta i domaća kuhana jaja !

TO
toplohladno
16:35 11.04.2020.

Uskrsa ima uvijek !